+ mer
TESET: Shure Aonic 50 impinerer på lyd, men samtidig er hodetelefonene er nokså store.  Foto: Shure

I toppen av trådløs lyd

Med en batteritid på angivelig 20 timer og et uttalt fokus på lyd, burde hodetelefonene Aonic 50 fra Shure imponere. Det gjør de, men ikke på alle måter. 

Støydempende hodetelefoner er den nye vinen som allerede er blitt litt gammel. Fordelene er mange. Stillhet. God lyd. Trådløshet. Ingen ting er som å krype inn i sin egen kokong – selv i det mest bråkete, åpne landskap eller durende flykabin. 

Så skal du kjøpe støydempende hodetelefoner? Er budsjettet ditt på i underkant av 4.500 kroner? Da kan du sikkert med fordel velge Shure Aonic 50. Det er i hvert fall svaret på papiret. Men det blir rett og slett litt for enkelt.

Shure Aonic 50

FORDELER:

  • Grei batteritid.
  • Enkel sammenkobling.
  • God trådløs lyd.
  • Behagelig.

ULEMPER:

  • For lite forskjell på kontrollknappene gjør justeringer irriterende.
  • Relativt dyr.
  • Ikke alle vil falle for designet

Ikke full pakke

For er du en som tenker stil og ønsker godfølelsen av kvalitet i både utseende og lyd, da skuffer nok denne duppedingsen på førstnevnte. Designet er intetsigende (noe som sikkert er greit i noens øyne) og plastikken litt kjip. Ikke det man skulle forvente av noe i denne prisklassen. 

Hvorfor? Fordi det handler om de estetiske detaljene og helheten. Dette er noe folk kommer til å se deg traskende rundt i. Da er det greit at den tiltaler både øyne og ører. Shure virker å ha designet hodetelefonene for å fremstå folkelig fancy på 10 meters avstand. Som om noen har studert interiørdesignet på biler fra slutten 70-tallet, men glemte å sjekke sømmene. 

De virker solide, men designet blir blast når du ser den på nært hold. Plasten på selve øreklokkene kunne med fordel vært gjort i et annet materiale som ga høyere kvalitetsfølelse.

Men lyden er råbra for trådløst headset å være. La det ikke være noen tvil om det. Og støydempingen er mer enn adekvat. Selv om du kjører traktor. Laster du ned en tilhørende app kan du justere detaljene med telefonen. 

Aonic 50 serverer ypperlig til ørene. 

Jazz lyder bra og detaljrikt. Det samme gjør gammeldags hiphop. Death metal har vi ikke testet. 

Komfort og knappetrykk

Følgende spiller også inn på byggekvaliteten, men er verdt en egen post på testskjemaet, spesielt når det er snakk om et produkt mange vil bruke mange timer med: Ergonomi. 

Aonic 50 er behagelig. Til tross for en vekt på 334 gram. God polstring rundt ørene, samt på hodebøylen. Ingen smerte. Kun velbehag. Helt til du prøver å sette opp lyden. Det er irriterende hvor lite forskjell det er på kontrollknappene. Konkurrenten Bose gjør det bedre på den fronten. 

Ikke spesielt enkel er den å ta med seg heller. Hodetelefonene, som er nokså store, kommer med en fin og hard beskyttelsescase, men det er ingen mulighet for å pakke den sammen i en mer kompakt form. Det er litt synd. 

Summa summarum tilbyr Shure Aonic 50 super lyd og komfort – pakket inn i en litt kjedelig design. Så lenge du vet hva som er viktigst for deg vil det ikke være noen tvil om den er verdt pengene eller ei. 

Prisen for Shure Aonic 50 på hodet er 4.350 kroner. 

Premium
Design