<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
FRESHES OPP: Ola Windsor (den oransje stolen) er blant Alf Stures design som revitaliseres.  Foto: Pernille Münster / A. Huseby

Pusser opp gamle norske designklassikere

Nye stoffer og friske farger skal fiffe opp gamle norske designklassikere. 

Publisert 20. nov. 2020 kl. 21.29
Oppdatert 23. nov. 2020 klokken 20.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 282 ord

Hyttemøbler. Kanskje noe vi nordmenn faktisk bryr oss mer om enn det vi har hjemme? Fordi det tas vare på. Går i arv i generasjoner. Kanskje noe ubevisst, men fordi de alltid har vært der. 

Den norske møbeldesigneren Alf Sture står bak mye i norske hjem – og hytter. Flere av hans design tilfaller kanskje det vi i dag ser på som litt «hytte-estetikk». Nå går en møbelforretning, et designstudio og en møbelprodusent sammen om å revitalisere hans gamle skapelser i et litt mer moderne uttrykk. 

MANNEN BAK DESIGNET: Alf Sture var en prominent norsk møbeldesigner. Foto: Teigens Fotoatelier

Det er A. Huseby, Koi Fargestudio og Tonning & Stryn som står bak prosjektet. Sistnevnte snekrer møblene for hånd i Stryn. 

Stoff og farge

Revitaliseringen består av nye farger og et sett med nye mønstre til møbler med stofftrekk. 

Det betyr at du blant annet kan få Sture-klassikere som Ola Windsor og stol 1036 i oransje, grønt, kongeblå samt andre gøyale utgaver. Prisene er henholdsvis 21.591 og 9.253 kroner. 

Alf Sture (1915-2000)

 

Norsk interiørarkitekt og møbeldesigner. Aktiv i mer enn 60 år. Utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Var elev hos blant andre Arne Korsmo. 

Kjente design: 

  • Stolen Ola Windsor
  • Stol 1036 (også i gyngestol)
  • Vesletrim sofa
  • Gripsholmserien
  • Eidsvoll (ovalt spisebord)
  • Lillebror (stol)
Snl.no

Sofatrekk og sitteputer får blomstrete trekk (i to forskjellige mønstre). Møbler som vanligvis står i ubehandlet eik får knæsje moteriktige farger. Og et håp om å nå enda nærmere nye, unge kjøpegrupper. 

– Vi ønsker å trekke Stures møbler inn i samtiden, og har jobbet med overflater, farger, stopping og tekstiler sammen med Dagny Thurmann-Moe og Elisabeth Limi fra KOI, sier ansvarlig for prosjektet hos A Huseby, Siv Endresen.

NORSK: Klassikeren «stol 1036», tegnet av Alf Sture i 1940/1941, her ufarget. Foto: Pernille Münster / A. Huseby