+ mer
SJELDEN FUGL: Gianni Agnelli hadde noe så sjeldent som en vakker speedbåt. Legg merke til det diagonale mahogni-treverket Foto: Remi Dargegen/RM Sotheby's

Agnellis speedbåt relanseres

Den italienske milliardæren og playboyen Gianni Agnelli var glad i båtlivet. Nå blir hans legendariske speedbåt satt i produksjon igjen.

Gianni Agnelli er en person Premium stadig vender tilbake til. Den italienske forretningsmannen, kjent også under kallenavnet «L`avvocato» (advokaten), dominerte Italia fra etterkrigstiden og mange ti år etterpå. Menn ønsket å være ham og kvinner ønsket å gå til sengs med ham, ble det sagt. 

Uansett, han var en sitatmaskin, festløve og industrimagnat uten sidestykke i nyere, europeisk historie. 

Og Fiat-arvingen var glad i fart og spenning, også til sjøs. I 1968 fikk han derfor laget en på det tidspunktet revolusjonerende speedbåt. Et vakkert fartsfantom på 37 fot. Båten hadde navnet G.Cinguanta, og ruslet fort opp i en toppfart på 93 kilometer i timen, som var svært hurtig for femti år siden. 

RELANSERES: Båten til Gianni Agnelli. Foto: Levi Designs and PMP Design

Nå kommer det altså en ny utgave, designet av samme designhus som leverte Fiat-playboyens båt for mer enn femti år siden. Det var den legendariske båtdesigneren Renato «Sony» Levi og Levi Design som tegnet G. Cinguanta i sin tid, og dermed er det passende at det er Levi Design som nå lanserer G-Fifty.

Der originalen hadde et V-skrog med diagonale mahogni-planker, skal den nye lages i carbon. Det skal bidra til svært lav vekt, og båten er også blitt 10 fot lenger. Originalen hadde fire italienske V8-motorer, hver seg på 8-liter, mens den nye båten får bare to Mercury V8-racerbåtmotorer.
Agnellis båt ble solgt i sommer for nærmere fem millioner kroner. Det er enkelt å anta at nykommeren antagelig ikke blir noe billigere enn prisen på originalen.

VANNMANN: Gianni Agnelli likte seg på sjøen, her på vei ut i båt med Jacqueline Kennedy Foto: AP

Premium
Design