+ mer
PLASTIC FANTASTIC: Joe Colombos tralle er et designikon som passer like godt i stuen som ved siden av printeren på kontoret.  Foto: B-Line

Både bartralle og verktøykasse i stuen

Tralle. Barvogn. Barskap. Serveringsbrett. Settebord. Verktøykasse. Joe Colombos 70-talls plastdings er alt i én og samme rullende plastkonkstruksjon.

Italieneren Joe Cesare Colombo (1930-1971) står bak en rekke finurlige designskapelser. Han lagde for eksempel det første sittemøbelet ment for voksne som var konstruert i ABS-plast. Samt en mende andre futuristiske plastdingser. Men også mer tradisjonelle, klassiske møbler i tre. Rett og slett en designer av rang. 

Du kjenner kanskje til Elda-stolen, bokhyllen Continetal eller Topo-lampen. Kanskje mest kjent er plasttrallen Colombo designet rundt 1969: «Boby». 

Krimskramscontainer

En av Colombos hjertesaker var å få plass til mye på et lite sted. Og det var sikkert i periferien av det den idéen at Boby fikk livets rett. 

I MEDIUM STØRRELSE: Boby kler spreke farger. Foto: B-Line

Denne plasttrallen på hjul har masse plass. Og kan fylle mange funksjoner. Og kan funke i mange forskjellige situasjoner. Det er kanskje derfor Boby er blitt en kontorfavoritt. Men ikke bli overrasket om du også finner den i design-savvy folk med finurlige brillers hjem. 

Trallen kommer i en rekke forskjellige størrelser. Og spreke farger. Colombo designet den slik at du med enkelhet kan vippe ut ekstra bordplass, slenge en vinflaske i siden og gjemme småpenger og penner i små skap. Alt i én tralle. Toppen, et slags settebord, kan du kle i forskjellige materialer etter eget ønske. 

På museum

Til tross for 50 år på nakken holder Boby fortsatt koken. I dag står et eksemplar av Boby på Museum of Modern Art i New York. Det sier vel sitt. 

Den produseres fortsatt av det italienske designselskapet B-Line og koster fra rundt 1.800 kroner. 

Premium
Design