+ mer
ØRELØS: Bose Frames Tempo leverer god lyd uten at du har noe i ørene. Foto: Bose

Denne solbrillen er også en hodetelefon

Bose Frames Tempo kombinerer musikk og solbrille overraskende bra, men har fortsatt et stykke å gå med utseendet.

Skisesongen er i gang, og mange går helgen i vente med håp om blåswix og strålende sol. Med «klakkingen» borte etter fjorårets teknikkurs, kan det bli bedre? 

Ja, med Bose Frames Tempo.

Solbriller med høyttalere er en kategori som har slitt med å bli tatt seriøst, i hovedsak fordi kvaliteten ikke har levd opp til forventningene. Rett før jul slapp imidlertid Bose en oppgradert linje med tre nye solbriller kalt Tempo, Tenor og Soprano, som viser at selskapets musikkbriller til 3.000 kroner ikke lenger er noe å le av.

Må prøves

Mange stusser på hva Frames er til for. Spørsmålet er ganske åpenbart: Hvorfor kjøpe solbriller som spiller musikk når det finnes mer enn nok av gode alternativer som gjør jobben hver for seg.

Pros:

  • Overraskende god lyd.
  • God støykansellering uten noe i ørene. 
  • Lette på hodet.
  • God batterivarighet.

Cons:

  • Et stykke å gå på design.
  • Verden hadde klart seg uten.

Selvsagt kan du bruke de vanlige øreproppene, og mange har allerede «aktiv»-varianter som er tilpasset løping eller skiturer.

Frames er en type produkt du må prøve før du gjør deg opp en mening. Det er hverken verdens beste solbrille eller musikkprodukt, men er heller ikke dårlig på noen av feltene.

Den største fordelen er naturligvis at du slipper å ha noe i ørene. I stedet spiller brillene gjennom innfatningen, ved hjelp av mikrohøyttalere rett på hodet.

Dette har noen åpenbare fordeler, som at du får med deg hva som skjer i trafikken, eller fyren bak i skisporet som roper «løype».

Med nok volum er det samtidig vanskelig å høre omverdenen, og av motsatte grunner kan Frames brukes til å stenge verden ute. Og det uten at andre kan se eller høre at du gjør det.

Imponerende lyd

Lyden Frames leverer er overraskende bra, og umiddelbare tilbakemeldinger fra andre som prøvde dem på var gjennomgående positive. Dybden og registeret brillene leverer uten å putte noe i ørene er regelrett imponerende, fra klassisk musikk til tyngre rock.

Bose er som kjent blant de aller beste på støykansellering, og har fått til balansen bra. Brillens kvalitetsfølelse er heller ikke noe å si på.

De nye modellene har, ifølge Bose, forbedret samtalekvalitet med et multimikrofonoppsett som skal gjøre det lettere å høre stemmen din i sterk vind, prat eller generell støy i omgivelsene. 

Alt styres med én knapp, eller med appen på telefonen.

Tempo-modellen vi testet har 22 millimeter drivere og opptil 8 timers batterilevetid, som ifølge selskapet spiller både dypere og høyere enn de øvrige modellene.

I tillegg skal de tåle mer, som fukt, skrap og slag – og passer inn under luen eller hjelmen.

Trenger mer «cool»

Men lydkvaliteten spiller liten rolle om du synes det er flaut å ta dem på. Solbriller kan få alle til å se bra ut, selv når man er uflidd eller trang i pæra. Gadgets kan sjelden sies å gjøre det samme. 

Utseendemessig har ikke Bose gått seg bort, men Frames er heller ikke helt der ennå. Innfatningen, hvor høyttalerne og batteriet sitter, er temmelig markant og ikke direkte pene sett fra siden.

På den annen side kan du bytte ut glassene med andre farger og fasonger, og som treningsbriller er det godt nok. Det er dessuten en brille som garantert vekker interesse blant gutta. 

Prisen er 3.000 kroner på Bose.no.

Premium
Design