+ mer
MODULÆR LUKSUS: Sofaen kan bygges på et utall forskjellige måter.  Foto: Claire Dorn / Paulin, Paulin, Paulin

Denne sofaen har superstjerner forbarmet seg over

I den 33 år gamle hitartistens krypinn har Frank Ocean en av både 70-tallet og nåtidens mest tidsriktige sofaer.

Bak det ettertraktede designet står franskmannen Pierre Paulin (1927-2009). Sofaen er modulbasert, bestående av en rekke forskjellige sittelementer.

Paulin startet sin karriere med mål og mening om å bli skulptør. Han drev med arbeider i keramikk, frem til han skadet hånden sin i en slosskamp. Etter dette snudde han oppmerksomheten mot møbler i stedet, noe Paulin bedrev frem til hans død i 2009. 

I ettertid har mange museer, blant andre MoMA, stilt ut flere av interiørdesignerens kreasjoner. På et tidspunkt ble Paulin også betegnet som «den nye Eames».

Kjent på Insta

Modulsofaen ble første gang lansert i en kolleksjon under navnet Dune i 1970. De siste årene har den, samt mye annet av Paulins kreasjoner, fått et realt comeback. 

For sofaens del kan noe av den nye populariteten attribueres den grammyvinnende artisten Frank Ocean. Noen år tilbake i tid postet han et bilde av seg selv på en slik sofa i Paris. Dune-en var plassert på dominerende orkesterplass i Oceans stue, kun flankert av en stor, hvit bokhylle – også designet av Paulin naturligvis. Ellers var rommet tomt. Med sine millioner av følgere var det god publisitet for både sofaen og familiefirmaet Paulin, Paulin & Paulin (drevet av hans sønn, kone og svigerdatter) som viderefører opphavsmannens ettermæle. 

Godt design koster

Selskapet som fortsatt selger sofaen opererer ikke med priser på sine nettsider, men angivelig koster en enkelt modul fra 60.000 kroner. Sofaen i Oceans stue består av fire slike. 

Liker du det du ser? Da kan det være verdt å sjekke ut flere av Paulins designmøbler. For eksempel loungestolene Pacha (Gubi) og Pumpkin (Ligne Roset). Og ikke minst bokhyllen La Bibliotheque Fil (Ligne Roset). 

Premium
Design