+ mer
ALTERNATIVET: Dyson AirWrap limited edition kommer i fargene til bilen som aldri ble noe av. Foto: Dyson

Det nærmeste du kommer elbil fra Dyson

Dyson slipper ny bil, errr... nei, hårføner som skal vinne julen.

Publisert 18. nov. 2021 kl. 17.45
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 294 ord

«Sorry, det blir ingen elbil likevel, men her har du en hårføner.»

Det høres ut som starten på en samtale ingen har hatt noen gang, men det er faktisk realiteten Dysons kommunikasjonsstab har fått i oppgave å formidle. 

Dysons produkter har alltid vært over gjennomsnittlig interessante for dem som er spesielt opptatt av teknologi og fremskritt. Derfor var det mange som så frem til at Storbritannias rikeste mann (og verdens rikeste støvsugerselger), Sir James Dyson, skulle avduke den mye omtalte og omdiskuterte bilen.

Det ble, som kjent, ikke noe av. Bilprosjektet ble skrotet etter initielle investeringer på 600 millioner dollar av årsaker som at den ble for dyr. Før covid brøt ut ga sønnen Jake Dyson, i et intervju med Finansavisen i Milano, forsikringer om at investeringene ville komme andre produkter til gode, som batteriteknologien, kunstig intelligens, og nå også bilens lakk.

SKROTET: Bilen som aldri ble noe av. Foto: Dyson

Tar seg godt ut

For årets gaveinspirasjon signert Dysons PR-folk er intet mindre enn en hårføner, en krølltang og en hårføner til i fargekombinasjonene bilen skulle vært levert i.

Et vanskelig innsalg og en fattig trøst for korthårede ingeniører som oppdager at det står en krølltang, og ikke en bil, parkert under årets juletre.

På den annen side, helt idiotisk er det slett ikke om produktene faller i smak av andre grunner. Fargekombinasjonen som ble utviklet for bilen med kodeordet N526 er regelrett skikkelig lekker, og om Dyson Corrale, Supersonic og Airwrap står på partnerens ønskeliste er denne limited edition-utgaven verdt å vurdere.

Vi har testet både Supersonic og Airwrap, som begge er svært gode produkter.
Og nå som skuffelsen over hva gaven som kunne vært har gitt seg, er det kanskje ikke så gærent likevel.

Bedre looks, som tar seg ganske så bra ut på badet.