+ mer
HØSTENS SLAGER: NRK-serien «Exit» gjorde stor stas for et halvt år tilbake. Nå har du kanskje tid til å se den igjen? Foto: Ingeborg Klyve, Fremantle/NRK

Karanteneanbefalinger: Her er filmene og TV-seriene du burde se

Blir det mye tid hjemme fremover? Her er TV-seriene du kanskje ikke har sett enda.

Coronatider betyr mange i karantene og litt mer tid hjemme enn en vanligvis pleier å ha. Da kan det være greit med et par TV-serier og en film til å slappe av. Men som før er det alt for mye å velge mellom. Eller alt for lite. Her er Finansavisen Premiums beste tips.

NORSK PÅ BRITISK: Norske moskuser er med i en relativt ny BBC-serie med David Attenborough.

Natur-TV: Norsk moskus på britiske skjermer (BBC Earth)

David Attenborough har gitt sin stemme til denne naturdokumentarserien, som tar for seg verdens syv kontinenter. Resien går fra Antarktis til Nord-Europa, og det hele er filmet på den sedvanlige, storslåtte måten med spektakulær natur.

Moskusen dukker opp som den norske representanten fra Dovre. Og det er vel grunn nok til å titte innom?

curb your enthusiasm Foto: HBO Nordic

Bakgrunns-TV: Curb Your Enthusiasm (HBO)

Ingen ting er bedre enn serier som kan stå på i bakgrunnen. Med andre ord noe du kan følge med på selv om du tidvis blir forstyrret (for eksempel av barn hjemme fra skolen).

Curb Your Enthusiasm er serien du kan se til du blir grønn – og fortsatt le. Larry David, skaperen av Seinfeld, spiller seg selv og seeren får bli med på alle hans fadeser som sosialt ignorant og skamløs i Hollowoods gater. Absolutt verdt en titt.

Bilder fra den nye NRK-serien "Exit" som omtaler norsk finansmiljø. Foto: Ingeborg Klyve, Fremantle/NRK

Bruspulvergutter høye på coca og kapital: Exit (NRK)

Fjorårets store slager og snakkis var virkelig NRK-serien Exit, angivelig en fortelling fra det norske finansmiljøet – stjernespekket med kjente norske skuespillere og nordiske innslag. Greier du å se hvilke karakterer som er basert på hvilke norske finanskarakterer?

Har du ikke sett denne serien enda er det bare å starte her.

Avenue 5 Hugh Laurie Foto: HBO Nordic

Én episode er nok: Avenue 5 (HBO)

Vi anmeldte nylig Hugh Lauries nyeste arbeid, da i form av sci-fi-komedien Avenue 5 som nå strømmes på HBO Nordic. Dette er nok ikke den britiske skuespillerens beste arbeid, og det er så iøyefallende at du nesten burde se det selv. Kanskje én episode er nok.

Julefilm hele året: Trading Places

Dette er antakeligvis finansfolkets favorittjulefilm. I det minste burde den være det. Dan Akroyd og Eddie Murhpy spiller hovedrollene i denne komedien fra 1983.

Aykroyd spiller en fremadstormende børsmegler i firmaet Duke & Duke, med tilsynelatende hele sitt ultrasossete liv på stell. Haken er høyt hevet og slipset perfekt. Men idyllen varer ikke lenge. Hans arbeidsgiver er to utspekulerte, søkkrike brødre i pensjonsalder som i et sammenfall bestemmer seg for å arbitrært teste om suksess eller misere kommer fra arv eller miljø.

Aykroyds karakter, Louis Winthorpe III, blir forsøkskaninen, og ender opp med å bli sparket fra sin jobb etter at brødrene fikk han til å fremstå som en simpel tyv.

Bilder fra Apokalypse Nå (1979). Martin Sheen. Francis Ford Coppola. Foto: NTB Scanpix

Throwback: Apocalypse Now

Denne 70-tallsfilmen av Francis Ford Coppola er et massivt krigsepos basert på Joseph Conrads roman «Heart of Darkness», dog modifisert til å passe inn i Vietnamkrigen i 1969. Den sinnsfortapte amerikanske spesialsoldaten kaptein Willard, spilt av Martin Sheen, blir sendt ut i jungelen for å gjøre opp for seg selv. Oppdraget er hemmelig.

Willard skal eliminere en gal oberstløytnant (Marlon Brando), fra egne linjer, som har forskanset seg sammen med en gruppe lojalister i grenseområdene rundt Kambodsja. Den amerikanske hærens ledelse kunne rett og slett ikke tåle den eventuelle PR-katastrofen rundt avhopperens besvik.

Absolutt verdt en titt.

Premium
Film