+ mer
ENDELIG FILM: Hugh Jackman tar rattet som Enzo Ferrari.  Foto: Pressefoto

Filmen om Ferrari

Enzo Ferrari er en av de største personlighetene bilbransjen noensinne har opplevd. Endelig ser det ut til å bli en film om han og.

Enzo Anselmo Giuseppe Maria Ferrari. Forsøk å si det fort tre ganger du. Kanskje like greit, da mannen bare var kjent som Enzo Ferrari. En av verdens mest legedariske bilskapere. Omdiskutert. Omtalt. Elsket og hatet. Selv 32 år etter hans død, vekker Enzo sterke følelser hos dem som bryr seg om bil.

Enzo startet egentlig som racingsjåfør, før han etterhvert begynte å bygge racingbiler og deretter sportsbiler. Og med det ble et av verdens sterkeste merkevarer realisert.

«The Man & The Machine»

Nå skal det endelig komme en film om mannen, regissert av Michael Mann. Han har hatt planer om en slik film i mer enn ti år, og filmen skal være basert på et manus skrevet av nå avdøde Troy Kennedy Martin. Du er tilgitt om du ikke vet hvem det er, men han er altså mannen bak blant annet manuset til The Italian Job. Det skal igjen være basert på biografien Enzo Ferrari - The Man & The Machine.

LEGENDEN: Enzo Ferrari, her rundt 23 år gammel, avbiuldet i en Alfa Romeo ES, som var bilene han racet med, før økonomiske nedgangstider gjorde at han måtte startet sitt eget selskap. Foto: NTB Scanpix

Mann, som selv står bak Heat, Den siste Mohikaner og Miami Vice skal ha skrevet om manuet noe. Hovedrollen som Enzo skal være på vei til å sikres av Hugh Jackman, og filmen skal handle om et bilrace som Enzo gamlet alt på at skulle redde fabrikken. 

For i 1957, da italieneren var blitt 59 år gammel, holdt alt på å gå tapt. Sønnen Dino hadde gått bort, alt var kaotisk og i tillegg var firmaet truet av konkurs. Ferrari gamblet alt på det elleville Mille Miglia-racet, som fikk katatrofale følger for en rekke involverte.

Hvordan det blir på storskjermen blir det spennende å se, men realiteten er at Michael Mann har forsøkt å realisere prosjektet i nesten tyve år. Nå går det altså mot produksjon og det rykes at det skal bygges opp et komplett sett med autentiske sportsbiler til filmen. 

Dermed er det lite som tyder på at dette kommer i gang før i 2021. Men med tanke på at Mann har regissert The Aviator og Ali, kan det antagelig være verdt å vente på.

Premium
Film