+ mer
TØFFING: T-Race Marc Márquez 2018 Limited Edition viser en alternativ side ved Tissot.  

Vinnerklokken

Tissot hyller motorsykkelhelten Marc Márquez med en spesialmodell i begrenset antall.

Når årets sesong av MotoGP offisielt avsluttes denne måneden, er Honda-føreren Marc Márquez den store vinneren. 

Allerede i oktober ble det klart at den spanske 25-åringen tar årets tittel, og dermed blir den yngste føreren til å vinne hele syv VM-titler i alle klasser, inkludert fem i toppklassen MotoGP. 

Helt siden 2001 har Tissot vært MotoGPs offisielle tidtaker, og tidligere i år ble Márquez personlig en av det sveitsiske klokkemerkets ambassadører. Slikt blir det naturligvis også spesialmodell av.

VINNER: Marc Márquez kan vise til hele syv VM-titler innen roadracing. Foto: TISSOT

Tissot T-Race Marc Márquez 2018 Limited Edition oppleves ikke akkurat som diskré – men det er nok heller ikke meningen. Som seg hør og bør, er tydelige referanser til motorsport langt i fra noen mangelvare. 

Kjennere vil umiddelbart se slektskapet til Tissots foregående motorsykkel-inspirerte klokker, og årets utgave fremstår som passende arvtaker. 

Kransen minner om en bremseskive, med en kaliper plassert ved datovinduet kl. 3. Knappene som styrer kronografen, minner på sin side om fothvilere. Heller ikke den perforerte gummiremmen er fri for detaljer, og er direkte inspirert av kjøredresser.

Egen logo

T-Race Marc Márquez 2018 Limited Edition frister med en mørk PVD-behandlet kasse i stål, som måler 43 mm i diameter. Kassen har et uvanlig intrikat design, og de særegne remfestene bidrar til å gi spesialmodellen et unikt uttrykk. 

Tallskiven byr på en rekke dramatiske detaljer, og er nærmest et eksperiment i ulike elementer og teksturer. Racing-inspirerte klokker byr ofte på innslag av fargene rødt eller orange, og det er sistnevnte som preger Tissots spesialmodell.

 Etter en rask kikk på motorsykkelheltens lagfarger, er valget av imidlertid åpenbart.

Kassens baklokk har et noe uventet innslag av glass. Imidlertid gis det ikke noe innsyn til klokkens indre, for lokket er utsmykket med Marc Márquez’ egen logo.

 Bak skjuler det seg et solid batteridrevet kvartsurverk av typen G10, produsert av sveitsiske ETA. Et mekanisk urverk hadde kanskje vært mer spennende, men ville samtidig ha resultert i en langt skjørere klokke. Med safirglass og 100 meters vannresistens, er det tross alt snakk om en klokke som tåler det meste.

4.499 eksemplarer

Også denne gangen har Tissot gjort seg ekstra flid med innpakningen. T-Race Marc Márquez 2018 Limited Edition leveres i en unik hjelmformet presentasjonsboks, som i likhet med baklokket bærer Marc Márquez’ logo. Klokken er tilgjengelig i totalt 4.999 eksemplarer, og den veiledende prisen er 7.095 kroner.

Premium