+ mer
VALGMULIGHETER: Ford GT Owners Edition Chronograph kan skreddersys til å matche eierens bil. Foto: GT

Dobbel GT

Autodromo og Ford lanserer egen klokke for eiere av nye Ford GT.

Autodromo er ikke et typisk tradisjonelt klokkemerke. Det amerikanske merket ble grunnlagt av industridesigneren Bradley Price i 2011, og har spesialisert seg på bil- og motorsportinspirerte produkter. Klokkene kjennetegnes ved et moderne og lett minimalistisk preg, men samtidig med tydelige vintage-vibber.

Forbeholdt GT-eiere

I samarbeid med Ford Motor Company, lanserer Autodromo nå den eksklusive «Ford GT Owners Edition Chronograph». Klokken er forbeholdt eiere av den nye Ford GT som ble lansert i fjor. I likhet med den linjelekre sportsbilen, gis det en rekke valg for tilpasning. Bestillingen gjøres via nettet på fordgtwatch.com, hvor en egen 3D-konfigurator åpner en verden av valgmuligheter i form av ulike farger og finisjer.

Designmessig har Ford GT Owners Edition Chronograph noen direkte, men forholdsvis diskré referanser til Ford GT. Kronen er tydelig inspirert av kontrollhjul på rattet, mens kronograf-knappene minner om girhendlene. Klokkens ytterkasse deler former med GTs frontsplitter i karbonfiber, og skivens karakteristiske honeycomb-mønster er det samme man finner i bilens chassis. Hver klokke blir for øvrig inngravert med et serienummer, som matcher chassisnummeret på eierens Ford GT.

INSPIRAS JONEN: Nye Ford GT.

Høyt detaljnivå

Spesialmodeller som dette har en lei tendens til å bli litt i overkant – ofte et slags karikatur av inspirasjonskilden, snarere enn et produkt som står på egne ben. Det er imidlertid ikke tilfellet med Ford GT Owners Edition Chronograph. Faktisk synes vi det er vanskelig å ikke la seg begeistre av det originale designet og et overraskende høyt detaljnivå.

Tar vi en kikk på den 43 mm store kassen, hvisker den om både 70-tallets sportskronografer og Seikos velkjente «Tuna can» dykkerklokker. I front møtes blikket av et keramisk bezel, som omringer en skive med flott dybde. Spesielt verdt å merke seg er den overliggende skiven og visere i safirglass, som er to uventede men svært velkomne innslag.

DETALJER: Visere og overskive i safirglass.

Flyback-funksjon

Rent teknisk har Autodromo gått for en variasjon av en velkjent arbeidshest. Urverket er av typen La Joux-Perret kaliber 7773, som kort og godt er en forbedret utgave av Valjoux 7750. I motsetning til «originalen», er det selvopptrekkende urverket utstyrt med et kolonnehjul og flyback-funksjon. Dermed kan tidtakingsfunksjonen stoppes, nullstilles og startes, ved kun ett trykk.

Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph monteres og testes for hånd hos Autodromo i New York, og leveres i en spesiell CNC-frest boks i aluminium. Prisen er satt til 11.500 amerikanske dollar, som tilsvarer rundt 93.600 kroner etter dagens kurs. I utgangspunktet en voksen sum for en klokke – men trolig ubetydelig dersom man allerede har tatt seg råd til bilen.

Premium