+ mer
«READ Y-TO -RO CK»: REC P-51 RTR er utviklet i samarbeid med drifteren Vaughn Gittin Jr. og hans RTR Motorsports. Foto: RTR Motorsports

REC n’ roll

REC P-51 RTR dufter av amerikansk muskelbil og svidd gummi.

Linken mellom mekaniske klokker og biler er velkjent, men REC Watches tar det til et nytt nivå. Siden 2014 har det unge danske merket laget klokker med sentrale komponenter fremstilt fra resirkulerte bildeler.

 Ikoner som Mini Cooper, Porsche 911, og Ford Mustang, har alle vært donorbiler for RECs unike «recover, recycle, reclaim»-konsept.

Nye P-51 RTR er RECs mest ekstreme klokke til dags dato, og knytter nye bånd til motorsport. Spesialmodellen er designet og utviklet i samarbeid med den amerikanske stjernedrifteren Vaughn Gittin Jr., og hans RTR Motorsports.

 For tiden konkurrer Gittin i Formula D, bak rattet på sin Monster Energy Nitto Tire Ford Mustang RTR.

Det er nettopp en av Vaughn Gittin Jr.’s Mustang RTR («Ready-to-rock»), som er utgangspunktet for den nye klokken. P-51 RTR byr på en spesiell skive med synlige bruksmerker, produsert av karbonfiber fra RTR-bilens chassis.

 Skiven er omgitt av et minst like spesielt bezel, fremstilt fra RTR-karbonfiber og aluminium. Sistnevnte er hentet fra bilens styreaksel. Bruken av resirkulerte materialer gir en naturlig ytre variasjon, hvor hvert ur unikt.

INNSYN: P-51 RTR drives av et Miyota kaliber 9130. Foto: RTR Motorsports

Mustang inn

Tro imidlertid ikke at RTR-inspirasjonen stopper der. På venstre side av den 44 millimeter store stålkassen, finner vi detaljer hentet fra Mustang RTRs frontlykter. Tar man en kikk på kronesiden, minner den om bilens splitter og baklykter. 

Også skivens fargeskjema med detaljer i grønt, rødt, og blått, er inspirert av Gittins særegne driftebil. Grønt går også igjen i den svarte skinnremmens kontrastsøm. Remmen er dessuten dekorert med tallet 25, utført i svarte romerske numeraler - en diskré referanse Gittins startnummer.

DRIFT KING: Vaughn Gittin Jr. konkurrer for tiden i Formula DRIFT. Foto: RTR Motorsports

Designmessig har P-51 RTR et speedometeraktig preg, som naturlig nok kler denne klokken svært godt. En konsekvens er at modellen kan virke mer eksotisk og funksjonsmessig komplisert, enn hva den egentlig er.

 I realiteten er den lekende lett å forstå - hovedskiven og de tre viserne står for vanlig tidsvisning med timer, minutter og sekunder. Datovinduet er integrert i nedre del, mens en separat indikator for gangreserve er å finne øverst. 

Alt drives av et mekanisk kaliber 9130, fra den japanske urverksprodusenten Miyota. Det selvopptrekkende urverket er kanskje ikke det mest presise som er å oppdrive, men byr likevel på godkjent ytelse, og en gangreserve på mer enn 40 timer.

Råmaterialene i REC P-51 RTR er knappe ressurser, og ikke overraskende er det snakk om en limited edition. Kun 350 eksemplarer av klokken er tilgjengelig på verdensbasis, og prisen er satt til 1.895 amerikanske dollar.

Premium