Nesten riktig: Men Huawei Watch GT2 slår full bakk når det kommer til dedikert trening. Foto: Are Haram

Imponerende batteritid, skuffende funksjoner

Huawei gjør mye riktig med sin Watch GT 2, som likevel spenner ben på seg selv.

Noen som husker videoformatet Betamax? Åh, så mye bedre det var enn VHS! Hva hjalp vel det, når det beste formatet ikke fikk nok spredning? 

Kanskje var grunnen at bare VHS ga muligheten til å tape en hel amerikansk fotballkamp (når «fotball» betyr å holde ballen i hendene og reklamepauser hele tiden, krever det fire timer). Andre hevder at VHS vant på bedre utvalg av pornofilmer.

Sin egen lille verden

Litt på samme måten føles det med Huawei Watch GT 2. Dette er et monster av en digital klokke! Skjermen er stor, fargesterk og skarp. På toppen av det hele ser den (nesten) ut som en analog sportsklokke. Hva hjelper det, når Huawei opererer i sin egen, lille verden, og ikke er på nett med tredjepartsleverandører av viktige, morsomme eller praktiske apper?

Huawei Watch GT2

46 millimeter diameter, 10,7 millimeter høyde

1,39” skjerm

454*454 piksler

41 gram (pluss rem)

GPS/Glonass satellittmottaker

Pris ca 2.500 kroner

Klokken klarer imponerende to uker mellom hver lading. Du kan gjennomføre telefonsamtaler uten å måtte fiske opp mobilen fra lommen (men du må fortsatt ha mobilen i nærheten). Den er billig, rundt 2.500 kroner. Og den er lekker, enten du velger skinnrem, gummirem eller spytter i litt ekstra for metalllenke.

OK treningsapp

Problemet ligger i at Huawei har laget sitt eget operativsystem, Lite OS. Da er det et forsvinnende få tilgjengelige apper. For trening kan du bare glemme bransjestandarder som Endomondo og Strava. Det er litt som å sitte med hyllene fulle av opptak (av amerikansk football, i så fall), uten å få sett godbitene fordi videospilleren er av feil format.

Huawei-appen er ikke dårlig. Den gir bedre informasjon om treningsøkten enn for eksempel Fitbit-appen, og vil oppleves som en åpenbaring hvis dette er din første puls-/smartklokke. De fleste friskuser foretrekker likevel de langt bedre og dedikerte treningsappene.

Hjertesmerte

Pulsmålingen er et kapittel for seg. Flere ganger har Huawei-klokken insistert på at vi nærmest burde oppsøke nærmeste kardiolog. En nasal, overamerikansk «drawl»-stemme har mast om at pulsen var «beyond limits» og insistert «please, reduce intencity».

Dommen over Huawei Watch GT2

Passer for:

De fleste som ønsker en enkel smartklokke

Folk som hater ladere

Glade mosjonister

Passer dårligere for:

Dedikert trening

Alle som ønsker å velge apper og tjenester selv

Referanseklokken på den andre hånden viste mer troverdig puls på opptil 30 slag mindre.

Blackout

For å klare to uker uten lading, tyr Huawei til trikset å la skjermen gå i svart hele tiden. Vil du vekke skjermen må du løfte hånden raskt, noe som gjør det vanskelig å sniktitte på klokken under et kjedelig møte. Velger man å la skjermen være på kontinuerlig, må man lade dobbelt så ofte. Dessuten: Når du først har valgt ditt foretrukne utseende for klokkeskjermen, hvorfor skifter klokken til et helt annet utseende i dvalemodus?

Gavehit: Massiv markedsføring og en OK pris gjør at denne sports-/smartklokken trolig fikk fart på seg i desembersalget. Foto: Are Haram

Du kan altså velge mellom ulike stiler på klokkeskiven. Valgene spenner fra «LSD-tripp på gaming arcade» til «vi må vel ha noe analogt». Resten av klokken er lekker, og kan på en god dag gi assosiasjoner til klassiske analoge ur. Denne illusjonen sprekker smertefullt når den digitale «analoge» urskiven ser ut som den er laget av en 14-åring.