+ mer
BLÅTT: Tudor Black Bay Fifty-Eight "Navy Blue" viser at små endringer kan ha store konsekvenser.

Sommerens heteste klokke

Tudors nye dykkerklokke er en liten nyhet med stor slagkraft.

Etter flere måneder med usikkerhet og dystre spådommer viser den sveitsiske klokkeindustrien tegn til optimisme. Flere merker letter nå på sløret rundt noen av nyhetene som var planlagt for årets kansellerte klokkemesser.

Selv om de største nylanseringene trolig er satt på vent til bedre tider, serveres det snadder som utvilsomt kan pirre appetitten klokkeinteresserte.

Nytolkning

På papiret er Tudor Black Bay Fifty-Eight «Navy Blue» ingen grensesprengende nyhet, men i praksis er det en klokke som er verdt å få med seg. Modellen er basert på den populære Black Bay Fifty-Eight, som ved lanseringen i 2018 ble presentert som en nytolkning av Tudors historiske Submariner ref. 7924 «Big Crown».

Årets nykommer bygger på den samme plattformen, men forgjengerens svarte, gullfargede og røde fargepalett er byttet ut med blått og hvitt. Blå urskive og bezel er imidlertid ikke noe nytt i Tudors univers. Kombinasjonen dukket for første gang opp Tudor Submariner «Snowflake» ref. 7016/7021 i 1969, som i dag regnes som to av merkets mest ettertraktede vintagemodeller.

GAMMEL OG NY: Submariner "Snowflake" fra 70-tallet med årets nykommer.

«Snowflake» referer til de snøfnugg-formede viserne, som er å finne på årets nye modell. Tanken bak designet skal ha vært å forbedre lesbarheten under dårlige lysforhold, ved en større flate for påføring av selvlysende materiale. Ryktene sier at designet kom på plass etter initiativ fra den franske marinen, men dette har aldri blitt offisielt bekreftet av Tudor. Det er imidlertid ingen hemmelighet at Tudors blå «Snowflake» dykkerklokker ble benyttet av Marine Nationale.

Klasseledende

Black Bay Fifty Eight «Navy Blue» har en 39 mm urkasse, som sitter komfortabelt på de fleste håndledd. Både størrelsen og den store kronen sender tankene til Tudors historiske arkiver. Kassen holder vannet ute ned til 200 meters dyp, og huser det egenproduserte kaliber MT5402. Urverket byr på moderne trekk som en antimagnetisk spiral av silisium, og en gangreserve på hele 70 timer. COSC-sertifiseringen innebærer i utgangspunktet et daglig avvik på maks -4/+6 sekunder, men Tudor hevder å være nede på -2/+4 sekunder.

Tudor Black Bay Fifty-Eight «Navy Blue» leveres på tekstilrem, syntetisk "soft touch" rem eller lenke. Førstnevnte varianter har en veiledende pris på 31.620 kroner, mens prisen på lenke spretter opp til 34.570 kroner. Tudor har de seneste årene vært en av klassens ledende merker, og i våre øyne er klokker som Black Bay Fifty-Eight «Navy Blue» en av grunnene til hvorfor.

Premium
Klokker