+ mer
KRYSSER TIDSSONER: A. Lange & Söhne Timezone er blant det nyeste fra det tyske prestisjemanufakturet.  Foto: A. Lange & Söhne

Lange 1 Time Zone er en reiseklokke til over 500.000 kroner

«Reiseklokken» Lange 1 Time Zone er blitt enda heftigere.

En enkel GMT eller en mer avanserte verdenstid-komplikasjon danner ofte basis for klokker rettet mot folk som hyppig krysser tidssoner. Førstnevnte viser enkelt tiden i to ulike tidssoner samtidig, men fordrer at brukeren kjenner de aktuelle tider eller tidsforskjell. Sistnevnte løser problemet ved å vise tiden i 24 navngitte byer (tidssoner) samtidig, men kan i praksis være mer forvirrende enn forklarende.

Siden 2005 har Lange 1 Time Zone kanskje vært det perfekte kompromiss. Modellen viser tiden for to tidssoner samtidig, hvor hjemmetid ordinært leses av på den største urskiven. Tiden på den lille urskiven kan ved et knappetrykk hoppe mellom 24 ulike byer, og på reisefot settes den typisk til aktuell lokaltid. Designmessig er klokken basert på den ikoniske Lange 1, med et asymmetrisk design inspirert av det gylne snitt.

Oppdatert

URVERKET: A. Lange & Söhne Timezone. Foto: A. Lange & Söhne

I år oppgraderer A. Lange & Söhne den kompliserte modellen med et nytt urverk og oppdatert estetikk. Nye Lange 1 Time Zone byr på samme grunnfunksjon som den 15 år gamle forgjengeren, men har fått en håndfull nye finesser. Blant annet er dag/natt-indikatorer nå integrert i de to underskivene, mens en ny sommertid-indikator har funnet veien til den lille trekantede pilen kl. 5.

Allerede ved lansering kommer nye Lange 1 Time Zone i tre ulike utførelser: Hvitt gull med svart urskive, rødt gull med sølvfarget skive og gult gull med champagne-farget skive. Sistnevnte er en såkalt «Boutique Edition» i 100 eksemplarer, som kun vil bli tilgjengelig gjennom Langes egne butikker. Vi trekkes mest mot den svarte versjonen i hvitt gull, som nesten fremstår som en smule sporty blant de mer formelle søsknene.

Perfekt resultat

Kassen har en diameter på 41,9 mm, og huser A. Lange & Söhnes nye kaliber L141.1. Urverket er teknisk sofistikert, med en vektet balanse uten reguleringsarm og 72 timer gangreserve via ett fjærhus. Likevel er det utsmykkingen som er selve høydepunktet: 3/4 plate av ubehandlet tysk sølv, gullkrager rundt juvelene, blånerte skruer og håndgraverte klober. Finisj er noe Lange virkelig mestrer, og hvert urverk monteres to ganger for å sikre et perfekt resultat.

De to nye standardutgavene Lange 1 Time Zone har en tysk listepris på 49.200 euro, mens spesialutgaven i gult gull er priset til 52.200 euro. Det tilsvarer henholdsvis 529.000 og 561.000 kroner med dagens kurs. Man får likevel det man betaler for, og nykommeren kan fort bli en populær reisekamerat for bemidlede forretningsfolk, jetsettere og globetrotter med forståelsen for tysk klokkekunst.

Premium
Klokker