+ mer
GRØNNE SKOGER: Norqain har på rekordtid etablert seg som en seriøs utfordrer i mellomklassen. Foto: Norqain

Norqain Independence 20: En overraskelse

Norqain Independence 20 er en ny sportsklokke med overraskende innmat.

Sveitsiske Norqain er ikke helt som andre nye klokkemerker. Det unge selskapet ble etablert i 2018, men har på rekordtid fått innpass hos velrenommerte forhandlere som Bucherer, Govberg, Tourneau og Wempe.

Likevel var det i februar i år at ferskingen for alvor gjorde seg bemerket i entusiastmiljøet. Mange klokkeinteresserte sperret øynene opp da Norqain presenterte en samarbeidsavtale med Kenissi – for de innvidde kjent som urverksprodusenten til Tudor (eid 80/20 av Tudor og Chanel).

Moderne sportsklokke

Independence 20 er den første modellen basert på det overraskende samarbeidet. Norqain har gått for et moderne sportsklokke i stål, med fremtredende flanker og et kraftig bezel. Børstede flater dominerer, men mykes opp av polerte kanter og sider. I tråd med det moderne uttrykket har klokken en diameter på 42 mm, og med skrukronen inne er vannresistensen på 100 meter.

Bak det ripesikre safirglasset sitter en teksturert grønn urskive – eller «scratched forest green» slik Norqain selv beskriver den. En mer tradisjonell farge kunne trolig gitt en bredere appell, men samtidig er grønt en av årets (og fjorårets) motefarger i klokkeverdenen. Skiven har kraftige påførte markører, som i likhet med viserne er utstyrt med selvlysende C1 Superluminova. Dermed ligger forholdene til rette for god lesbarhet både i dagslys og stummende mørke.

KENISSI: Urverket er produsert ved urverksfabrikken til Tudor. Foto: Norqain

For klokkeinteresserte er nok likevel det mest interessante å finne på innsiden av kassen. Under safirglasset i baklokket sitter det selvtrekkende urverket NN20/1. Norqain omtaler det som et «manufaktur-kaliber» – et begrep som ikke må forveksles med «in-house». Begge begrepene omfatter det vi på norsk gjerne kaller «egenproduserte urverk», men nyanseforskjellen ligger i hvem som lager noe. For det er tidligere nevnte Kenissi som er den selvforsynte produsenten («manufakturet») av urverket – ikke Norqain selv.

Lager kun 200

NN20/1 er COSC-sertifisert og har en gangreserve på 70 timer. Etter alt å dømme er det snakk om en svært nær slektning av Tudors kaliber MT5402, som sitter i merkets populære Black Bay Fifty-Eight. 

Blant de synlige forskjellene er en annen ytre finisj, hvor blant annet kjerneverdier til Norqain – «Adventure – Freedom – Independence» – er inngravert på verket. Ikke overraskende er også opptrekksrotoren utsmykket med logoen til Norqain.

Norqain Independence 20 slippes i en liten serie begrenset til 200 eksemplarer. Klokken kan kjøpes med enten lærrem eller lenke, hvor de veiledende prisene er satt til henholdsvis 30.200 og 31.800 kroner.

Norqain har for øyeblikket ingen norske utsalgssteder, men modellen skal allerede være på plass hos merkets forhandlere i Danmark og Sverige.

Motor
Premium
Klokker
Nyheter