+ mer
TRIO: Audemars Piguet Royal Oak Offshore er presentert i nye utgaver for sommeren. Foto: Audemars Piguet

Tre nye sportskronografer fra Audemars Piguet

Tre nye barske kronografer fra Audemars Piguet.

Sveitsiske Audemars Piguet har lenge vært nærmest ensbetydende med modellen "Royal Oak". Modellen ble i sin tid tegnet av den berømte klokkedesigneren Gérald Genta, og ble introdusert på markedet i 1972. For mange entusiaster er den slanke og elegante sportsklokken noe av det vakreste som noensinne er produsert av den sveitsiske klokkeindustrien.

I 1993 fikk Royal Oak selskap av den atskillig mer rampete og omfangsrike Royal Oak Offshore. Etter sigende slapp modellen såvidt gjennom nåløyet blant de sidrumpete sjefene i Sveits, og Gérald Genta selv skal ha fnyst av forakt mot bruken av Royal Oak-navnet. Markedet var imidlertid av en helt annen oppfatning, og Offshore banet vei for større, tøffere og mer sporty luksusklokker.

90-tallsinspirasjon

Sommerens tre nye Royal Oak Offshore har et tydelig slektskap til debutmodellen fra 90-tallet, men er modernisert for et mer tidsriktig uttrykk. Felles for de tre variantene er kasser av svart teknisk keramikk, hvor kronebeskytterne er utført i henholdsvis titan eller rødt gull. Tilsvarende har to av variantene keramisk bezel, mens den tredje igjen byr på edelt metall.

Alternativene i grønt, blått eller gull er helt i tråd med Royal Oak Offshore-seriens identitet, hvor lekenhet og usjenert luksus står sentralt. Urskivenes mønster er et såkalt "mega tapisserie", som er en overdimensjonert utgave mønsteret på den klassiske Royal Oak. Sammen med det oktagonale bezelet med eksponerte skruehoder (egentlig muttere), må er dette blant Royal Oak-modellenes tidløse signaturtrekk.

SELVTREKKENDE: Royal Oak Offshore drives av Audemars Piguets modulære kaliber 3126/3840. Foto: Audemars Piguet

Store arabiske tall med et generøst innslag av selvlysende materiale understreker klokkenes sporty karakter. Dette styrkes ytterligere av de teksturerte gummiremmene, som både matcher vannresistensen på 100 meter og de respektive fargevariantene. Til tross for en nokså voksen diameter på 44 mm, legger materialvalgene og remmen til rette for god bærekomfort på de fleste håndledd.

Kronograf-modul 

I likhet med tidligere kronograf-utgaver av Royal Oak Offshore, drives den nye trioen av et modulært urverk. Kaliber 3126/3840 er i realiteten det egenproduserte kaliber 3120, kombinert med en kronograf-modul fra Dubois Dépraz. Estetisk er urverket et vakkert skue gjennom glasset i baklokket, men mekanikken for tidtakingsfunksjonen er naturlig nok «gjemt» på skivesiden av verket.

Audemars Piguet har for tiden ingen norske forhandlere, men de tre nye Royal Oak Offshore selges eksklusivt via merkets egne butikker. Veiledende priser er oppgitt til 34.900 amerikanske dollar for de blå og grønne variantene, mens utgaven med gulldetaljer ligger på 42.900 dollar.

Premium
Klokker