+ mer
TO VARIANTER: Bruvik Senja kommer med eller uten GMT-funksjon.

Bruvik Senja: Et lite stykke Nord-Norge

Bruvik Senja henter inspirasjon fra Norges nest største øy.

De seneste årene har fremveksten av sosiale medier og folkefinansieringstjenester fått hjulene til å rulle for en rekke små klokkemerker. Også her hjemme har flere nye «norske klokkemerker» dukket opp – tidvis preget av økonomisk opportunisme, sleip markedsføring og diskuterbar kvalitet. Likevel har klokkene gjerne en høyere forventet levetid enn selskapene som selger dem.

Med over ti års fartstid og gode skussmål fra klokkemiljøet, tilhører Bruvik Fine Timepieces en helt annen klasse. Siden oppstarten i 2009 har Rune Bruvik designet klokker med referanser til norsk natur, historie og identitet. Nå trekker nordmannen sløret av en ny sportsmodell med integrert lenke – inspirert av Norges nest største øy.

Skal lage 69 stk.

Bruvik Senja har hentet flere designelementer fra den nordnorske naturperlen den er oppkalt etter. Blant disse er triangelmønsteret på bezelet, som er et nikk til øyens rundt femti fjelltoppene på over 750 meter. Et omriss av Senja er å finne på både baklokket og urskiven, og er omgitt av et fiskegarnmønster som reflekterer lokale mat- og næringstradisjoner. Den kraftige kronen er dekorert med et omriss av fjellkjeden Okshornan – også kjent som «Djevelens tanngard» på folkemunne.

Selv om Bruvik presenterer Senja som én modell, er det egentlig snakk om to. Standardmodellen er en ordinær «tre-viser» med dato, som leveres med blå, svart eller grønn urskive. Senja kommer også i en spesialutgave med GMT-funksjon, som kan vise tiden i opptil to tidssoner samtidig. Urskiven kan velges i blått eller svart, og hver variant er begrenset til 69 eksemplarer av hver. Antallet er ikke tilfeldig, men speiler Senjas beliggenhet på 69 grader nord.

Hard konkurranse

Spesifikasjonsmessig byr Senja på en 42 mm kasse i rustfritt stål, med en nærmest sømløst integrert stållenke. En slik løsning forbindes ofte med ikoniske klokker designet av Gérald Genta, og er for tiden en av klokkeverdenens største designtrender. Urskiven beskyttes av et ripesikkert safirglass, og skrukronen gjør sitt for å bidra til 100-meters vannresistens. Standardutgaven drives av et Sellita SW200, mens GMT-versjonen benytter et ETA 2893-2. Begge de mekaniske arbeidshestene er selvtrekkende med 38 timer gangreserve.

Bruvik Senja forventes hos forhandlerne til høsten. Veiledende pris er satt til 17.000 kroner for de tre variantene av standardmodellen, mens de to GMT-utgavene er priset til 20.000 kroner. I denne priskategorien er konkurransen hard – men i Bruviks mulige favør kan ingen andre klokkemerker by på et lite stykke Nord-Norge.

Premium
Klokker