+ mer
BLÅ LUKSUS: Panerai Luminor Marina Specchio Blu (PAM01316).

Panerai Luminor Marina Specchio Blu: Enda en blå klokke i stål på lenke

Panerai presenterer Luminor med en helt ny lenke.

Historien til Panerai er fullspekket av mystikk, militære bånd og heftige armbåndsur. I 1950 presenterte selskapet den første Luminor – en dykkerklokke utviklet for bruk av den italienske marinen.

Lite visste man da at det distinkte designet skulle vise seg å bli en sentral brikke i merkets fremtidige suksess i det sivile markedet. Når tiden spoles frem til i dag, er det nettopp Luminor som er den mest kjente kolleksjonen fra det tidligere Firenze-baserte merket.

Lenke-debut

Panerai Luminor Marina Specchio Blu – også kjent som PAM01316 – er en ny tøffing fra det historierike merket. Som en moderne og mer raffinert tolkning av det opprinnelige Luminor-designet, er mange av hovedtrekkene ved originalen fra 1950 videreført.

NYTT DESIGN: Den nye lenken skal by på bedre ergonomi enn forgjengerne.

Kassen av rustfritt stål måler «kun» 44 mm i diameter, men har både den karakteristiske puteformen samt den særegne buede beskytteren rundt kronen. Urskiven er forfinet med en blå solstrålemønstret finisj, men har samtidig en klassisk sandwich-konstruksjon med utfreste markører og grønn Super-LumiNova.

Lenken er imidlertid ikke et nedarvet trekk fra det historiske opphavet, men debuterer med årets nyhet. Designet er tydelig inspirert av den første lenken til Panerai, som ble lansert så sent som i 1999. Leddene nærmest kassen minner om klokkens buede kronebeskytter, mens leddene nærmest låsen har en mer konvensjonell fasong. Finisjen er en miks av børstet og polert, og underbygger klokkens luksuriøse side. Forbedret ergonomi og dobbel foldespenne legger forholdene til rette for god bærekomfort.

8.500 euro

Kassen huser Panerais kaliber P.9010, som både er utviklet og produsert ved merkets fabrikk i Neuchâtel. Fullt opptrukket har det automatiske urverket en gangreserve på rundt tre dager, mens balansen jobber taktfast på 4 Hertz. Det heldekkende baklokket røper ingenting om urverkets estetiske kvaliteter, men bidrar i det minste til den solide vannresistensen på 300 meter.

Oppmerksomme paneristi synes kanskje nå at PAM01316 virker mistenkelig kjent. Det er slettes ikke ubegrunnet, for uten den nye lenken er modellen identisk med PAM01313 fra tidligere i sommer. Ikke overraskende blir derfor lenken også tilgjengelig separat, og kan om ønskelig benyttes med en rekke eksisterende modeller fra Panerai.

Den veiledende prisen på en komplett Panerai Luminor Marina Specchio Blu (PAM01316) er satt til 8.500 euro. Ønsker man en moderne blå Luminor på lenke er nok dette veien å gå – for å supplere med lenke senere er som oftest en kostbar affære.

Premium
Klokker