+ mer
NYTT PÅ NYTT: Rolex Oyster Perpetual i 41 mm ble lansert tirsdag i klokkebyen Genève.  Foto: Rolex

Dette er potensielt mest Rolex for pengene

Rolex lanserte flere nyheter denne uken. Dette er modellene som kanskje gir deg mest for pengene. 

Samme dag som Rolex lanserte en oppdatert generasjon av den svært ettertrakede klokken Submariner, fremmet sveitserne i Genève ferske Oyster Perpetual 36. Samt to nye modeller i 41 mm. Sistnevnte overtar for den nåværende variasjonen i 39 mm. 

Som navnet tilsier er de netteste klokkene i 36 mm, hvilket betyr at de passer de aller fleste håndledd – selv de mindre. 

Disse referansene utkommer i åtte spreke farger, som spiller på vintage Rolex Day Date-modeller med såkalte «Stella»-skiver. Det er overraskende sprekt fra det konservative, sveitsiske manufakturet. 

Modellen i 41 mm, Oyster Perpetual 41, kommer i første omgang i to farger: sølv og sort. 

Urverket, som er mekanisk og har automatisk opptrekk, er det samme som sitter i nye Rolex Subarminer uten datovisning. Det betyr at klokken nå har 70 timers gangreserve og økt anti-magnetisme. Det er nesten 20 år siden urverket som tidligere stod i Oyster Perpetual hadde blitt endret på. Oppgraderingen har så langt vært velkommen fra entusiastene.

SPREK: Nye Rolex Oyster Perpetual i 36 mm kommer med 8 nye farger. Blant annet denne spreke, gule utgaven. Foto: Rolex

Kanskje mer tilgjengelig

De nye Oyster Perpetual-klokkene kommer i stål, på lenke – slik som tidligere. Alle er også utstyrt med selvlysende visere og timesmarkører på skiven. 

Med oppdateringene og en prislapp på 56.350 kroner, mot Submariners 81.800 kroner, byr Oyster Perpetual 36 på verdi som samlere og entusiaster setter pris på. Relativt sett er dermed 36-ern rimelig blant Rolex kolleksjon ellers. 

Oyster Perpetual er forøvrig strategisk plassert som en slags innstegsmodell for Rolex. Dette, kombinert med at mange foretrekker de noe større variasjonene, kan bety at de nye modellene i 36 mm kan bli noe enklere å få tak i enn Submariner. 

Sistnevnte modell, samt GMT-Master II og Daytona, fanger stor interesse og har lange ventelister hos forhandlere. På bruktmarkedet spør selgere om priser langt over listepris. 

Oyster Perpetual i 41 mm vil på sin side koste 59.500 kroner.

NYHET: Rolex Oyster Perpetual 36 med grønn skive. <strong>Foto: Rolex</strong> (1 / 6)
Premium
Klokker