+ mer
PLASTER PÅ SÅRET: Geneva Watch Days kommer som et substitutt til alle industriens avlysninger grunnet corona.  Foto: Geneva Watch Days

Tikkende dager i Genève

Høydepunkter fra «reservemessen» Geneva Watch Days.

Klokkemessen Geneva Watch Days skulle avholdes 26. til 29. april, som et plaster på såret for vårens kansellering av både Watches & Wonders (tidligere SIHH) og Baselworld. Ikke overraskende måtte planene endres, og arrangementet i Genève ble til slutt skjøvet frem til 26. til 29. august. Den 17 merker store utstillerlisten rommet tunge navn som Bulgari, Breitling, Girard-Perregaux og Ulysse Nardin – ispedd mindre uavhengige aktører som Bovet, Louis Moinet, MB&F og Urwerk.

Egentlig er «klokkemesse» en sannhet med modifikasjoner, for Geneva Watch Days var et desentralisert konsept uten stands og felles messegulv. Ved at utstillerne benyttet sine egne butikker, showroom og hotellsuiter, danset arrangøren seg elegant rundt kantonens koronarestriksjoner. Som på de tradisjonelle klokkemessene, trakk imidlertid merkene sløret av en rekke nye godbiter til glede for entusiastene.

FRA BULGARI: Octo Finissimo Tourbillon Chronograph Skeleton. Foto: Bulgari

Grensesprengende mekanikk

Bulgari viser seg nok en gang som en mester av mer enn kun smykker. Octo Finissimo Tourbillon Chronograph Skeleton er ikke bare den sjette modellen i den entusiastvennlige Octo Finissimo-kolleksjonen, men også den sjette som setter en ny rekord. Tykkelsen på 7,40 mm gjør klokken til verdens tynneste selvtrekkende tourbillon-kronograf, som er muliggjort av et syltynt urverk på kun 3,40 mm. Den grensesprengende mekanikken er huset i en særegen 42 mm titankasse med integrert lenke av samme materiale. Kun 50 eksemplarer blir tilgjengelig, og prisen er satt til 155.000 euro.

For under en tiendel av prisen tilbyr Bulgari en annen bemerkelsesverdig klokke. Gérald Genta Arena Bi-Retro Sport er et trivelig gjensyn med navnet «Gérald Genta» alene på urskiven, som har vært pensjonert siden 2016. Merket ble i sin tid startet av den legendariske sveitsiske klokkedesigneren med samme navn, men har siden 2000 vært en del av Bulgari. Arena Bi-Retro Sport er en nytolkning av en Gérald Genta-modell fra 90-tallet, som er modernisert med et noe større og mer sporty ytre av titan. I likhet med forgjengeren byr klokken på retrograd minuttvisning og digitale hoppende timer.

TILBAKE I RAMPELYSET: Gérald Genta Arena Bi-Retro Sport. Foto: Produsenten

Klassiske komplikasjoner

Maurice Lacroix satser på å begeistre med en langt mer klassisk komplikasjon. Pontos Chronograph Monopusher er en selvtrekkende mekanisk kronograf med kun én knapp, som både styrer start, stopp og nullstilling av tidtakingsfunksjonen. Klokken produseres i anledning 20-årsjubileet til Pontos-kolleksjonen, og har fått et særegent fargeskjema med svart kasse og grå-svart gradert urskive med blå og røde detaljer. Kun 500 eksemplarer blir tilgjengelig, og den veiledende prisen er 3.890 euro.

Mørkt og tøft er også stikkordene for en moderne nyhet fra Girard-Perregaux. Free Bridge er inspirert av merkets ikoniske tourbillon med tre broer – men har likevel ingen tourbillon. I front finner vi likevel to distinkte broer, som støtter henholdsvis viserne og balansehjulet. Modellen benytter en nytolkning av det egenprodusert kaliber GP01800, som er oppgradert med gangparti av silisium. Mest oppsiktsvekkende er det imidlertid at også balansehjulet har fått et innslag av det høyteknologiske materialet. Girard-Perregaux Free Bridge ventes i oktober, og har en listepris på 16.250 sveitsiske franc.

GRØNN TREND: H. Moser & Cie. Streamliner Centre Seconds. Foto: Produsenten

Lukus og stål

H. Moser & Cie. Streamliner Centre Seconds stiller til start i den populære kategorien «luksuriøs sportsklokke av stål med integrert lenke», men er likevel ingen Royal Oak- eller Nautilus-kopi. Med særegne linjer og «Matrix-grønn» urskive er Streamliner ulik alt annet på markedet. I følge Moser er klokken inspirert av 20- og 30-tallet, men i våre øyne oser klokken av 70-tallet. Veiledende pris er 19.900 sveitsiske franc, som er noe under venteliste-modellene til de ærverdige konkurrentene.

Når det kommer til lekenhet og farger gjør Breitling rent bord. Den nye kolleksjonen Endurance Pro er rettet mot folk med en aktiv livsstil, hvor tanken er at klokkene egner seg både til trening og hverdagsaktiviteter. De mørke 44 mm kassene er laget av komposittmaterialet Breitlight, og huser Breitlings presise og robuste Super-Quartz-urverk. Klokkene kommer i en rekke fargevarianter, og med matchende remmer. Klokkene er allerede på plass hos merkets forhandlere, og prisen er 32.800 kroner.

FARGERIKT: Nyheter fra Breitling i Endurance Pro-serien, gjort i et komposittmateriale. Foto: Breitling
Premium
Klokker