+ mer
ALTERNATIV TIL KRONEN: Det finnes flust av andre klokker du kan kjøpe som er kule - som ikke er en Rolex. Avbildet er en nylansering fra det lille merket MING.  Foto: MING

Lei Rolex? Her er alternativene

Alle vil ha Rolex. Det betyr at du kan gjøre kupp blant alternativene. 

Rolex har lansert en oppdatert utgave av deres ikoniske Submariner. «Alle» vil ha den, og ventelistene er lange. Kanskje lenger enn du gidder å vente. Og da er du unnskyldt å tenke litt utenfor boksen. Det hadde jo tross alt ikke vært særlig kult om alle på trading-gulvet gikk med samme klokke. Eller hva? Og med å tenke utenfor boksen mener vi ikke å kjøpe en gammel Submariner. Å neida. 

Vi ser til andre merker. For det finnes faktisk fete klokker til under 30.000 kroner. Og det finnes utrolig fete klokker til 80.000 kroner.

EKSPEDISJONSURET: Den Sør-Afrikanske eventyreren Mike Horn på ekspedisjon, med hans egen Panerai Luminor spesialmodell. Foto: Panerai

Panerai Luminor 1950

Joda, Submariner er ikonisk. Men det er også Panerais historiske modeller. I 1950-serien finnes det flust av mer og mindre differensierte modeller. Den mest sobre utgaven er PAM0372 – 47 millimeter blankpolert stål. Om det blir for simpelt, se mot eventyreren Mike Horns spesialmodell, eller en av flere utgaver i karbon- og komposittmaterialer. 

Prisene starter på rundt 80.000 kroner.

UBÅTSTÅL: Sinn konstruerer mange av sine klokker i tysk ubåtstål. Foto: Sinn

Sinn U50

I Tyskland lager de også klokker. Gode klokker attpåtil. Sinn Spezialühren livnærer seg på nokså sære kreasjoner, men da de i år lanserte modellen ved navn U50 slo de virkelig en «home run» som appellerer til mange. Her får du en bunnsolid dykkerklokke med imponerende specs til en sober pris. 

Prisen er rundt 25.000 kroner. 

KREMEN AV SEIKO: Marinemaster ref. SLA021J1 er stor, men likevel med et snev av eleganse. Og vanntett ned til 300 meters dyb. Det er plenty. Foto: Seiko

Seiko Marinemaster 300 Professional

Så til Japan. Seiko er kanskje ikke merket du tenker på når budsjettet lukter på førti bærumstiere, men her finnes faktisk mye fett. Kongen er på sett og vis modellen Marinemaster 300. Som navnet hinter mot en klokken vanntett til 300 meters dyp. Ikke nok med at Marinemaster er en hardhaus, den har også plenty av historie. 

I denne kategorien klokker – sporty dykkerklokker – finnes det mang et valg, men ingen er så folkelige som dette alternativet fra Seiko. Om det er et kriterium du i det hele tatt ilegger en tanke. 

Prisen er 39.950 kroner. 

LITE MERKE: MING er et lite merke drevet av entusiaster. Tidligere i år slapp de dykkerklokken Ming 18.01. Foto: MING

Ming 18.01 H41

Det har strømmet til med flotte microbrands i klokkesfæren de siste årene. En av de absolutt beste, og blant de som skaper mest entusiasme hos entusiastene, er MING. Denne tilvirkeren er selv drevet av en gruppe klokkeentusiaster, under ledelse av Ming Thein, og klokkene blir satt sammen hos partnere i Sveits. 

Deres nyeste klokke, 18.01 H41, er vanntett ned til hele 1.000 meters dybde og veier kun 86 gram. 

Prisen er rundt 33.000 kroner. Dessverre er modellen i sin nåværende form allerede utsolgt, men den har allerede dukket opp til salgs på nettsiden deres i en ny batch siden lanseringen. På bruktmarkedet kan du sikkert også snuse frem et eksemplar. Merket har forøvrig flere andre attraktive modeller og er verdt å holde et øye med for fremtiden. 

Premium
Klokker