+ mer
ROAD NOT REQUIRED: REC RNR Rockfighter. Foto: REC

Gammel Land Rover ble til klokke

REC presenterer to nye klokker med resirkulert metall fra gamle Land Rovere.

Det er ikke første gangen vi skriver om det lille klokkemerket REC. Siden 2014 har det danske merket utviklet spesielle armbåndsur som hedrer ikoniske biler og fly – inkludert Mini Cooper, Porsche 911 og Supermarine Spitfire. Ikke bare låner REC distinkte designelementer fra disse, men bruker også resirkulert materiale fra inspirasjonskildene i produksjonen av utvalgte komponenter.

FRA BRITISK BIL TIL HÅNDLEDDET DITT: Her i «Beach Runner»-utgaven. Foto: REC

Merkets nyeste kolleksjon har fått navnet RNR – «Road Not Required». I første omgang presenteres to nye modeller, som begge bygger på den samme grunnplattformen. Begge klokkene er inspirert av tøffinger fra Land Rover – men fra to ulike tiår.

Analogt kompass

RNR Rockfighter har en urskive produsert fra venstredøren på en spesialbygget 2003 Land Rover Defender 110 med samme navn. Bilen rattes vanligvis av tyskeren Michael Ortner, som driver turoperatørselskapet 4x4 Experience. Klokkens design har et tydelig instrumentaktig preg, og viserne skal være inspirert av et analogt kompass. Remmen er spesialprodusert vare av tekstil og lær, som kan minne om tradisjonelle festeremmer.

RNR Beachrunner er på sin side laget av taket på en 1981 Land Rover Series III, som er eid av den portugisiske fotografen og filmskaperen Daniel Espirito Santo. Fargeskjemaet er hentet direkte fra firhjulstrekkeren, og underskiven for sekunder er inspirert av bilens speedometer. Beachrunner kommer på en robust svart gummirem, som kler både navnet og klokken godt.

Begge modellene er vannresistente til 50 meter, og er utstyrt med ripesikkert safirglass i front. Et mer interessant fellestrekk er den 40 mm stålkassen, som er inspirert av Land Rovernes frontlykter. Referansene stopper imidlertid ikke der, for kronebeskytterne er formet som bilenes grill, mens hullene i baklokket er et nikk til Land Rovers 5 x 6,5" boltsirkel. Helheten er noe helt utenom det vanlige – og kanskje spesielt attraktivt for entusiastmiljøet rundt de britiske kjøretøyene.

INSPIRASJONSKILDENE: Defender 110 «Rockfighter» og Series III «Beachrunner». Foto: REC

463 og 552 eksemplarer

På innsiden av de firkantede kassene huses imidlertid et urverk av den mer konvensjonelle sorten. Begge RNR-modellene drives av et selvtrekkende kaliber SW200-1, som er levert av den sveitsiske urverksprodusenten Sellita. Urverket har en gangreserve på 38 timer, og er i praksis en klone av det mer velkjente ETA 2824-2.

Tilgangen på råmaterialer resulterer i et forfriskende «tilfeldig» antall klokker for hver av de begrensede seriene. RNR Rockfighter kommer i 463 eksemplarer, mens hele 552 stykk er tilgjengelig av broren RNR Beachrunner. Den veiledende prisen for hver av dem er satt til 1.645 euro, som med dagens kurs tilsvarer rundt 18.200 kroner.

Premium
Klokker