+ mer
SPORTY: Ifølge Richard Mille fungerer RM 72-01 ypperlig som en dagligklokke.

Billigste utgave koster 1,7 millioner

RM 72-01 er den første «in-house»-kronografen fra Richard Mille.

I snart to tiår har Richard Mille utviklet eksklusive og prangende sportsklokker rettet mot et ultrarikt klientell. Innovasjon og ny teknologi har vært stikkord for både design, materialbruk og komplikasjoner.

Likevel har Richard Mille aldri produsert en kronograf med eget «in-house» urverk, men har derimot fått mekanikken levert fra underleverandører som Vaucher og Dubois Dépraz – i alle fall frem til nå.

Ingeniørkunst

Nye RM 72-01 Lifestyle In-House Chronograph er den første kronografen fra Richard Mille med egenutviklet urverk. Kaliber CRMC1 er et moderne selvtrekkende kronografverk med rundt 50 timers gangreserve og en frekvens på 28.800 halvsvingninger pr. time. Kronografen har en såkalt flyback-mekanisme, hvor tidtakingsfunksjonen kan stoppes, nullstilles og restartes med kun ett knappetrykk.

«IN-HOUSE»: Kaliber CRMC1 er både designet og utviklet av Richard Mille.

Urverket har likevel forholdsvis kompakte dimensjoner, og både verkplaten og broene er utført i lett og korrosjonsbestandig grad 5 titan. Estetisk fremstår urverket som høyteknologisk ingeniørkunst, med en grå fargepalett og skjeletterte komponenter.

Hverdagsklokke

Også klokkens ytre er umiskjennelig Richard Mille, med den spesielle tonneau-formede kassen. Bak modellnavnet «Lifestyle» er et kanskje litt optimistisk håp om at klokken skal brukes som en "hverdagsklokke". Dimensjonene er oppgitt til 38,4 x 47,34 mm, som er kombinert med en tykkelse på kun 11,68 mm. For denne kategorien klokker er målene absolutt godkjente, og Richard Mille går langt i å antyde at klokken skal kunne brukes av begge kjønn.

Urskiven er av den skjeletterte sorten, og fronten har et asymmetrisk design med underskiver for sekunder, minutter og timer. Fargede visertipper og skrift er et velkomment innslag på en ellers ganske så gråtonet front. I nedre venstre hjørne finner vi Richard Milles karakteristiske stående datovindu, og kl. 3 er en indikator for kronens posisjon («W» for normal posisjon/opptrekk, «D» for datostilling og «H» for tidsjustering).

Billigste koster 1,7 mill

Richard Mille RM 72-01 Lifestyle In-House Chronograph er tilgjengelig i titan eller rødt gull, samt svart eller hvit teknisk keramikk. Samtlige varianter kommer med en mellomkasse av rødt gull, og med svarte keramiske knapper og krone. Tradisjonen tro leveres klokkene på en sporty gummirem med foldespenne.

RM 72-01 er teknisk sett ikke en limited edition, men i likhet med alle modellene fra Richard Mille er den årlige produksjonen likevel begrenset.

Veiledende pris starter på 170.000 sveitsiske franc for utgaven i titan, mens helgull drar tallet opp til heftige 215.000. Med dagens kurs tilsvarer det priser fra omkring 1,72 til 2,18 millioner kroner.

Premium
Klokker