+ mer
RACING: Steve McQueen udødeliggjorde Monaco i filmen «Le Mans» fra 1971.

Steve McQueens klokke blir ny

TAG Heuer har gitt Monaco en ansiktsløftning med egenprodusert urverk og lenke.

Du ser den neppe på like mange håndledd som Omega Speedmaster og Rolex Daytona, men TAG Heuer Monaco figurerer likevel ofte på lister over klokkeverdenens ikoniske kronografer. 

Den firkantede modellen ble opprinnelig introdusert i 1969, men ble for alvor udødeliggjort av Steve McQueen i den legendariske filmen «Le Mans» fra 1971. Originalen gikk imidlertid ut av produksjon i 1975, men ble tatt frem i lyset av TAG Heuer i 1997. Siden den gang har Monaco blitt presentert i flere nye varianter og tolkninger – men grunndesignen og linken til racing har bestått.

Reversert panda

Monaco Chronograph 39 mm Calibre Heuer 02 Automatic er nyeste generasjon av den ikoniske sportskronografen. Helt nytt for året er den svarte skiven med hvite underskiver – en klassisk utførelse som entusiastene ofte refererer til som «reversert panda». Datovinduet er å finne kl. 6 som på foregående modeller, men nye Monaco har også fått en viser for løpende sekunder rett ovenfor. Løsningen er ikke brukt i tidligere Monaco-modeller, men fremstår som et smart triks for å opprettholde en ryddig layout på urskiven.

Ikke overraskende er den karakteristiske firkantede kassen beholdt, men denne huser nå endelig TAG Heuers egenproduserte kaliber Heuer 02. Urverket er å finne i flere av toppmodellene til det sveitsiske merket, men har inntil nylig glimret med sitt fravær i Monaco-kolleksjonen. Heuer 02 er et moderne kolonnehjul-basert kronografverk med automatisk opptrekk, som har en gangreserve på hele 80 timer.

«IN-HOUSE»: Monaco er nå motorisert med det egenproduserte kaliber Heuer 02.

Må vente på McQueen-utgaven

Fans av TAG Heuer vil nok likevel mene at den største nyheten er å finne på utsiden av klokken. For første gang på snart 20 år er Monaco igjen tilgjengelig med metallenke. Kjennere vil straks legge merke til at designen ikke er tatt ut av løse luften, men er tydelig inspirert av de originale H-formede lenkene som ble produsert av NSA på 1970-tallet. Heldigvis har TAG Heuer gått for massive lenkeledd, som føles langt mer solide enn inspirasjonskildens foldede metalledd.

TAG Heuer Monaco Chronograph 39 mm Calibre Heuer 02 Automatic skal allerede være på plass hos merkets forhandlere denne måneden. På lenke er den veiledende prisen satt til 74.900 kroner, men foretrekker man lærrem synker prisen med 5.000 kroner. En «McQueen-blå» utgave av Monaco på lenke er også presentert, men ventes ikke å bli tilgjengelig før i januar 2021.

Premium
Klokker