+ mer
TOP GUN: IWC Pilot's Watch Chronograph Top Gun Edition "SFTI" er resultatet av en eksklusiv lisensavtale med U.S. Navy. Foto: IWC

Måtte snakke med den amerikanske marinen for å lage denne klokken

IWC lanserer en kommersielt tilgjengelig utgave av TOPGUN-klokken. 

I 2018 ble Pilot's Watch Chronograph Edition «Strike Fighter Tactics Instructor» introdusert av IWC. Klokken var en unik tolkning av merkets klassiske pilotkronograf, utført i svart keramikk og titan. Til tross for et attraktivt ytre har modellen ikke akkurat solgt i voldsomme volumer, og klokken er sjelden å observere i det fri. For å kjøpe den må man nemlig være en uteksaminert kandidat fra United States Navy Strike Fighter Tactics Instructor program – også kjent som TOPGUN.

Innovasjon

Nå presenterer IWC en sivil utgave av den ekslusive klokken. Egentlig er ikke Pilot's Watch Chronograph Top Gun Edition «SFTI» en blåkopi, men modellen går langt i å fange originalens militære og taktiske uttrykk. Kassen måler 44 mm og er laget av matt svart teknisk keramikk, som både forhindrer uønskede refleksjoner og er ripebestandig. Baklokket, kronen og knappene er utført i det nye materialer «Ceratanium», som beskrives som en spesiell prosess hvor en titanlegering gis en keramikkaktig overflate. Materialet representerer en av de nyeste innovasjonene til IWC, som i sin tid var en av de første produsentene til å eksperimentere med urkasser av keramikk.

Urskiven til den militære utgaven av klokken er utsmykket med den distinke patchen som gis til uteksaminerte SFTI-kandidater. Ikke overraskende er denne fraværende på den sivile utgaven, men til gjengjeld har IWC klekket ut andre unike detaljer. Motvektssiden av kronografens sekundviser er utsmykket med en rød silhuett av et F/A-18 Hornet jagerfly. Rødfargen fortsetter i den lille sekundviseren, og følger også med over i kronograf-knappene.

110.000 kroner

På innsiden av den mørke kassen tikker et IWC kaliber 69380. Det selvtrekkende verket har en gangreserve på 46 timer, mens frekvensen er på 28.800 halvsvingninger per time. Urverket produseres «in-house» av IWC, og er en variant av det mer kjente kaliber 69370 fra 2016. Designen minner om den klassiske arbeidshesten Valjoux 7750, men urverket har både kolonnehjul og flere tekniske forbedringer. I sedvanlig IWC-stil er finisjen flott, men urverket er likevel skjult under et heldekkende baklokk med Top Gun-logoen.

Selv om Pilot's Watch Chronograph Top Gun Edition «SFTI» er tilgjengelig i det sivile markedet, er det slettes ikke uten en viss begrensning. Modellen er en limited edition i kun 1.500 eksemplarer på verdensbasis, hvor den veiledende stykkpris er satt til 110.000 kroner. Liker man estetikken men har et mer avslappet forhold til både TOPGUN og Ceratanium, tilbyr IWC for øvrig den lignende Pilot's Watch Chronograph Top Gun i keramikk og titan til rundt 16.000 kroner mindre.

Premium
Klokker