+ mer
BULLHEAD: Med litt god fantasi minner Sinn R500 om hodet til en okse. Foto: Sinn

R500 er en ekstra sær klokke fra nisjemerket Sinn

Sinn R500 er en uvanlig kronograf inspirert av motorsport og gamle stoppeklokker.

I en årrekke har Sinn laget verktøyklokker for tøffe forhold. Med ingredienser som oljefylte kasser, korrosjonsbestandig ubåtstål og produksjon av klokker for den tyske antiterrorstyrken GSG 9, handler merket mer om spesifikasjoner og funksjon, snarere enn jåleri og luftig markedsføring. Utpreget leken design er derimot noe vi sjelden observerer fra den Frankfurt am Main-baserte produsenten, men fra tid til annen klinker tyskerne til.

Eksentrisk

R500 er en herlig annerledes og eksentrisk klokke – og ikke bare for en Sinn å være. Modellen er noe så sjeldent som en moderne «bullhead» kronograf, med urkasse uten konvensjonelle remfester og kronograf-knappene («oksehornene») plassert øverst kl. 2 og kl. 11. Denne typen klokker ble primært produsert av en håndfull merker under en kort periode på 1970-tallet, og var egentlig inspirert av tradisjonelle stoppeklokker fremfor dyreriket.

ASYMMETRISK: Kassens front er vinklet mot brukeren. Foto: Sinn

Nykommeren fra Sinn er løst basert på en av merkets historiske modeller, men er ingen ren kopi. I praksis fremstår R500 som en moderne (og alternativ) kronograf, med et tydelig instrument-aktig preg som sender tankene mot motorsport. Dette understrekes av urskivens tachymeterskala, som sammen med tidtakingsfunksjonen kan benyttes til å måle gjennomsnittshastighet. Faktisk opp til 500 km/t – som også er bakgrunnen for modellnavnet.

Den særegne urkassen har en diameter på 42 mm, hvor tykkelsen går fra 16 mm til 13 mm. Dermed vinkles fronten og knappene mot brukeren, som i teorien skal gjøre klokken enklere å både betjene og lese av. Selve kassen er utført i titan grad 5, som tross størrelsen gir en forholdsvis lav vekt på 74,5 gram. I front finner vi et ripesikkert safirglass, mens baklokket er av den heldekkende sorten. Vannresistensen er på hele 200 meter, noe som ikke er en selvfølge for en klokke av denne typen.

300 eksemplarer

Ifølge Sinn er urverket et Valjoux 7750, men både plasseringen av datovindu og indikatoren for gangreserve røper at det må være snakk om en modifisert utgave. Likevel er det velprøvd mekanikk i bunnen, som bør legge forholdene til rette for god driftsikkerhet.

Sinn R500 leveres på en heftig 24 mm bred lærrem, hvor den perforerte designen med rød kontrastsøm er et nikk til racing og inspirasjonen fra 70-tallet. Klokken er kun tilgjengelig i 300 eksemplarer, og den veiledende prisen er satt til 3.950 euro inkludert tysk moms. Etter dagens kurs tilsvarer det rundt 42.000 kroner.

Premium
Klokker