+ mer
TITAN: TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition har et ytre av lett titan.

Et umiddelbart blikkfang

TAG Heuer presenterer et dykkerur designet i samarbeid med Bamford Watch Department.

Lenge før Rolex-hysteriet nådde uante høyder, skapte britiske George Bamford seg et navn innenfor modifisering av luksusklokkene fra det sveitsiske merket. 

Om det skyldes laber tilgang på Rolex-klokker vites ikke, men de seneste årene har Bamford Watch Department lagt denne delen av virksomheten på hyllen. I dag satser det London-baserte merket heller på særegne klokker under eget navn, samt offisielle samarbeid med etablerte klokkemerker.

Vintage-inspirert

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition er den nyeste klokken med Bamford-navnet på urskiven. Med utgangspunkt i den dagens Aquaracer-modeller, har TAG Heuer og Bamford skapt et unikt uttrykk med en viss lukt av vintage. Ifølge George Bamford er designet inspirert av TAG Heuers eldre dykkerur fra perioden 1979 til 1994 – eller kort og godt de historiske forgjengerne til den moderne Aquaracer-kolleksjon.

DETALJER: Bamford er kjent for fargerike sprell og høyt detaljfokus.n Klokke UR

Tradisjonen tro er også denne Bamford-klokken et umiddelbart blikkfang. Bezel, kasse og lenke er utført i titan grad 2, med en røff sandblåst finisj. Den svarte urskiven har et konsentrisk mønster, som brytes opp av et kryss, minuttskala og indekser i hvitt. Oransje detaljer er et velkomment innslag av farge, og sender også tankene mot fortidens dykkerur.

Verktøyklokke

Aquaracer heller vanligvis i retning av sporty eleganse, men Bamford har tatt spesialmodellen i motsatt retning. Uttrykket oser nå av funksjonell verktøyklokke fremfor blankpolert luksus. Diameteren på 43 mm er passende for en barsking som dette, og vannresistensen på 300 meter er ikke en centimeter for mye. Nei, ingen som kommer til å kjøpe denne klokken vil nok noensinne nærme seg dyp som dette – men det settes selvsagt pris på å vite at man kan.

Det mest ordinære med Aquaracer Bamford, er mikromekanikken på innsiden av kassen. TAG Heuer har døpt urverket «Calibre 5», men i realiteten skal det dreie seg om et modifisert ETA 2824-2 (eller eventuelt en klone). Det gir en gangreserve på 38 timer og en frekvens på 28.800 halvsvingninger pr. time. Enkelte entusiaster har en umettelig appetitt på egenproduserte urverk (også omtalt som «in-house»), men til syvende og sist er det lite som kan konkurrere med driftsikkerheten og servicemulighetene som et velprøvd standardverk gir. Og spesielt i en klokke som dette, gir slike kvaliteter mening.

Bare 1.500 stk.

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition er tilgjengelig i et begrenset antall på 1.500 eksemplarer.

Klokkene skal allerede være tilgjengelige hos autoriserte forhandlere av TAG Heuer, og i Norge er den veiledende prisen satt til 49.900 kroner. Ingen ublu pris for et tøft og annerledes dykkerur fra en av de mest kjente sveitserne.

Premium
Klokker