+ mer
SUPERBIL: Med 640 hestekrefter gjør nye Lamborghini Hurácan STO 0-100 på 3,0 sekunder. Foto: Roger Dupuis

En matchende klokke til denne bilen koster 600.000 kroner

Roger Dubuis har laget en klokke som matcher en illsint Lamborghini.

Konservantive klokkesamlere ynker seg over at «Roger Dubuis ikke er som det engang var». Da det sveitsiske klokkemerket ble etablert i 1995, ble det hvisket om at aspirasjonen var å konkurrere med selveste Patek Philippe. De seneste 15 årene har imidlertid Roger Dubuis lagt bort satsingen på klassisk og diskré haute horlogerie, til fordel for moderne og voluminøse luksusklokker som skriker etter oppmerksomhet.

Gatelovlig

Med dette friskt i minnet bør ikke partnerskapet med Lamborghini komme som noen stor overraskelse. De to usjenerte merkene fant hverandre i 2017, og har de seneste årene presentert en håndfull særegne klokker inspirert av de italienske bilene. I forbindelse med høstens lansering av Lamborghini Hurácan STO – en gatelovlig versjon av den elleville Hurácan Super Trofeo Evo, som blir brukt i Lamborghinis egen racingserie Super Trofeo – klinket Roger Dubuis til med en egen klokke dedikert til den nye bilen.

Excalibur Huracán STO er kledd i samme fargeskjema som den nye Lamborghinien, men er også laget av noen av de samme materialene. Den 45 mm store kassen er utført i et karbonfiber-basert komposittmateriale, med orange innlegg av gummi, samt bezel og krone av svart DLC-behandlet titan. Remmen har innlegg av blått perforert kalveskinn, mens undersiden av gummi har et mønster hentet fra dekkene Pirelli P Zero Trofeo R.

USJENERT: Roger Dubuis Excalibur Hurácan STO er en klokke som gjør litt ut av seg. Foto: Roger Dupuis

Koster over 600.000 kr

Om ikke akkurat en bensintørst V10-er med 640 illsinte hester, er Roger Dubuis' egenproduserte kaliber RD630 likevel litt av et skue. Fra front minner urverket faktisk litt om motorrommet på Hurácan Super Trofeo Evo, hvor den øvre delen er et nikk til Lamborghiniens «strut bar». Det symmetriske designet med doble fjærhus, innslaget av bikubemønster og synlige tannhjul, styrker assosiasjonene til en heftig bilmotor. 

Prikken over i-en er det eksponerte balansehjulet øverst i front, som er vinklet 12 grader mot brukeren. På tross av det ukonvensjonelle designet har urverket automatisk opptrekk, og en gangreserve på 60 timer.

I likhet med bilene fra Lamborghini er ikke klokkene fra Roger Dubuis ment å være allemannseie. Dette reflekteres både i det begrensede antallet på 88 eksemplarer, samt en pris av samme størrelse som en ny og velutstyrt familiebil. Excalibur Hurácan STO er priset til 58.000 euro, som med dagens kurs tilsvarer rundt 615.000 kroner. Om dette er rimelig eller dyrt avhenger nok litt av størrelsen på lommeboken – men billigere enn Lamborghinis versjon av Hurácan STO er det definitivt.

Premium
Klokker