+ mer
UVANLIG: Maurice Lacroix Masterpiece Triple Rétrograde byr på hele seks ulike visere. Foto: Marice Lacroix

Derfor har denne nyheten usedvanlig mange visere

Maurice Lacroix har ikke glemt gamle kunster.

De seneste årene har Maurice Lacroix gjort stor suksess med kolleksjonen Aikon. Tidsriktig sporty design og tilgjengelige priser – samt en viss likhet med en viss ikonisk klokke – har løftet det sveitsiske merket opp fra bølgedalen og inn i samlingene til mange norske entusiaster.

Årets første nyhet fra Maurice Lacroix viser imidlertid merket fra en annen og nesten litt glemt side. Masterpiece Triple Rétrograde byr på en unik miks av komplikasjoner, pakket inn i en moderne dressklokke på 43 mm. Glem «time only» og stilren minimalisme – Masterpiece er kolleksjonen hvor Maurice Lacroix slipper seg helt løs både med tanke på det mekaniske og det estetiske.

Retrograd

Et blikk på Masterpiece Triple Rétrograde bekrefter dette, og hva de seks ulike viserne gjør er ikke umiddelbart opplagt. I tillegg til konvensjonell visning av timer, minutter og små sekunder, byr modellen på såkalt retrograd visning av dag, dato og sekundær tidssone (GMT) – derav navnet Triple Rétrograde. Disse viserne fullfører aldri en hel rotasjon, men beveger seg i et gitt segment før de hopper tilbake til startpunktet. Slikt er ikke bare topp underholdning for klokkeinteresserte, men åpner også for en dristig og uvanlig design.

MODIFISERT: Urverket er basert på Sellita SW200 – men det er nesten ikke til å tro. Foto: Maurice Lacroix

Maurice Lacroix har valgt en nærmest symmetrisk layout, hvor forhøyede buer med børstet finisj rammer inn de ulike funksjonene og flater med klassisk «Clous de Paris» guilloche. Blånerte visere, indekser og romertall skaper en flott kontrast mot den sølvfargede bakgrunnen, og fargen hentes elegant frem igjen i den lærremmen med alligator-mønster og foldespenne. Blir paletten for tradisjonell, kan Masterpiece Triple Rétrograde også leveres med antrasittgrå urskive og gulldetaljer. Her har også de børstede flatene og innslagene av guilloche blitt byttet ut med sirkulære mønstre og «Côtes de Gèneve».

Mye for pengene

Kassen av rustfritt stål har safirglass både i front og i baklokket, hvor sistnevnte gir fritt innsyn til det mekaniske urverket. Kaliber ML291 er basert på arbeidshesten Sellita SW200, men det dreier seg likevel om noe langt mer imponerende enn et standardverk «modifisert» med en lasergravert logo. Urverket er utstyrt med en egenutviklet modul for komplikasjonene, og er dessuten omfattende utsmykket med logomønster på klobene, samt en skjelettert rotor. Rent teknisk har urverket en frekvens på 4 hertz, og gangreserven er på 38 timer.

Ikke overraskende er Masterpiece Triple Rétrograde i en litt annen prisklasse enn bestselgeren Aikon. Når klokkene ankommer de norske forhandlerne av Maurice Lacroix i mars, forventes de å få en veiledende pris på rundt 55.000 kroner. I våre øyne ingen upris gitt den særegne pakken man får.

Premium
Klokker