+ mer
SMÅ OPPDATERINGER: Rolex har ikke til vane å gjøre store endringer på sine modeller. Nye Explorer II har ørsmå designjusteringer på utsiden, men et helt nytt urverk for modellen.   Foto: Rolex

Rolex oppdaterer populære klokker

Rolex lanserer nye utgaver av Explorer-modellene. Men du må nok vente lenge på å få fatt i en selv.

Klokkemessen i urmakerhovedstaden Genève finner sted denne uken. Denne gangen på nett og i noe annerledes form enn før. Grunnet et skifte i industrien, hvor fokuset har vært på store fysiske messer frontet av det nå kansellerte Baselworld, var spenningen stor før åpningen onsdag morgen. SIHH, en messe som primært var brukt av merkevarene til luksuskonglomeratet Richemont, er nå blitt til Watches & Wonders og har kapret med seg flere klokkeprodusenter. Blant dem kanskje aller viktigst Rolex, som tidligere var å finne på Baselworld. 

Rolex er også et av de merkene som fanger størst oppmerksomhet. Ryktene har gått rundt hva de skulle lansere. Og nå er resultatet klart. Nye utgaver av deres velkjente sportsklokker i stål ble presentert: Rolex Explorer og Explorer II . Men endringene er kanskje ikke helt som fansen forventet. 

Hva er nytt i Explorer II?

NY: Oppgraderingen av  Rolex Explorer II er priset til 86.000 kroner. Foto: Rolex

Explorer-modellen har vært i Rolex' kolleksjon siden 1961, og Explorer II ble introdusert som en større utgave med GMT-viser i 1971. Dermed feires 50-årsjubileum i 2021. 

Rolex praktiserer små, gradvise oppgraderinger av sine ikoniske produkter – litt som Porsche med 911. Dermed er ikke endringene fra foregående modell nødvendigvis svært åpenbare for det blotte øye. Her er noe raske detaljer for nye Explorer II :

  • Urkassen beholder størrelsen på 42 mm i diameter, men har fått noen ørsmå designjusteringer. 
  • Nytt urverk, kaliber 3285 (dette gir blant annet forbedret gangreserve, opp til 72 timer, og økt presisjon).
  • Bedre selvlysende materiale på visere og skive.  

Listepris for oppgraderte Explorer II er 86.000 kroner.

STORE ENDRINGER: Den enklere, orginale Explorer-modellen uten GMT-funksjon har fått mindre urkasse og en egen utgave i stål/gull (som Rolex kaller «Rolesor»). Foto: Rolex

Minstemann krymper

Den enklere Explorer-modellen har samtidig blitt ny. Og her er endringene mer åpenbare. Urkassen som tidligere målte 39 mm har nå blitt justert ned til 36 mm. En trend mot mindre klokker er forøvrig noe flere andre merker har tatt til seg de siste par årene. Størrelsen på 36 mm er tro mot den originale klokken fra 1961, en detalj som entusiastene nok kommer til å sette pris på. 

Explorer er nå også utstyrt med et nytt urverk som første gang ble introdusert i fjor (kaliberet 3230 med 70 timers gangreserve). 

For første gang kommer modellen også i en utgave med gull/stål-kombinasjon, såkalt «Rolesor». Prisen på nye Rolex Explorer i 36 mm er 64.800 kroner i stål. Utgaven i stål/gull går for 109.400 kroner. 

Høy etterspørsel

De siste årene har Rolex hatt en stor og økende etterspørsel blant klokkekjøpere. De populære modellene, primært såkalte «sportsklokker» i stål som Daytona, Submariner og Explorer, er svært ettertraktede og ventelistene opptil flere år lange. På annenhåndsmarkedet går de tidvis for langt over nypris. Det samme kan man derfor forvente med de nye Explorer-modellene. 

Vil du se mer fra klokkemessen i Genève? Sjekk bildekarusselen under for flere nyheter fra andre merker. 

NYHET: Zenith DEFY 21 Ultrablue. <strong>Foto: Zenith</strong> (1 / 5)
Premium
Klokker