+ mer
BILLIGKLOKKE: I dette bildet fra 1999 hadde Bezos en enkel og billig batteriklokke med digitalt display. Foto: Getty Images

Dette har Jeff Bezos i klokkesamlingen

Hva har en av verdens rikeste i klokkeboksen? Du blir kanskje overrasket. 

Amazon-sjef Jeff Bezos (57) har nok i banken til å unne seg litt roastbiff på brødskiva. I klokkeboksen har han derimot ingen typisk milliardærklokke (nå skal det sies at Bill Gates rocker en råbillig Casio på grummirem, men du skjønner tegninga); ingen Richard Mille til flere mill. Ei heller en feit Hublot i karbon – i det minste som vi vet om. 

KVARTSKLOKKE: Bezos i 2000, med en relativt enkel digital kvartsklokke på armen. Foto: Getty Images

I stedet kan du se han med en nokså standard Omega Speedmaster. Eller en smågammel Ulysse Nardin. Eller rett og slett uten klokke. Det virker faktisk som at Bezos foretrekker armbånd versus armbåndsur

Uansett. Her er en mulighet til å titte i rikingens klokkeboks:

Rimelige kvartsklokker

1999 var det første året Bezos hadde fjeset sitt på Forbes liste over dollarmilliardærer. I avisartikler fra denne tiden pyntet han armen med en enkel (og billig) batteriklokke med digitalt dispaly. Folkelig. Tidvis stilte han også med det som ser ut til å være en enkel, analog Victorinox til rundt tusenlappen – forøvrig en klokke som Michael Bloomberg også har pleid å bruke. 

PÅ SCENEN: Her har Bezos på seg det vi må kunne omtalle som «favorittklokka», en sveitsisk Ulysse Nardin. Foto: Getty Images

Ulysse Nardin

Et par år senere dukket det noe litt mer horologisk interessant på Bezos' håndledd. En Ulysse Nardin GMT Big Date. Dette er den klokken han har blitt mest sett med siden han entret rampelyset for fullt. 

Partytrikset er muligheten til å vise en ekstra tidssone på urskiven. Greit å ha når du skal styre en stor bedrift verden over.

UNDER 100.000 KRONER: Ulysse Nardin Dual Time er den nåvørende iterasjonen av klokken Jeff Bezos sees mest med: GMT Big Date. Foto: Ulysse Nardin

GMT Big Date har lenge vært en «typisk» klokke fra merket med hovedsete i Le Locle, kjent for litt mer alternative design (sjekk ut modellen Freak). Spesielt om du sammenligner de med de fleste andre konservative produsentene i klokkedalen. Ulysse Nardin er ikke spesielt godt kjent i Norge, men har for eksempel stor status i Russland.

Denne spesifikke modellen er ikke lenger i produksjon hos det sveitsiske merket. Brukt koster en GMT Big Date fra omtrent 30.000 kroner. Nye utgaver starter på 70.000 kroner. 

Omega Speedmaster

Den siste klokken vi har observert på Bezos' håndledd er den klassiske måneklokken: Omega Speedmaster. En udødelig hjørnestein i klokkehistorien, med NASA-sertifisering og kultstatus. Dagens pris er omtrent 68.000 kroner (som avbildet). 

Ikke imponert? Vel, Jeffs lillebror, Mark Bezos, har i det minste en flashy Rolex Milgauss. 

OMEGA SPEEDMASTER: Den klassiske måneklokken, her i sin ferskeste iterasjon. Foto: Omega
Premium
Klokker