<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
RETRO: Tissot PRX Powermatic 80 er som hentet ut fra 1970-tallet. Foto: Tissot

Følger trenden, men til mye lavere pris

Tissot serverer 70-tallsdesign og automatisk urverk til en tilgjengelig pris.

Publisert 5. okt. 2021 kl. 21.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 400 ord

Sporty stålklokker med integrert lenke er i skuddet som aldri før. Ikoniske modeller som Audemars Piguet Royal Oak og Patek Philippe Nautilus skifter hender for eventyrlige summer, og flere merker har kastet seg på trenden. Tilbudet har vokst seg fyldig i de øvre og mellomste sjiktene, men i de laveste prisklassene har alternativene vært langt færre – i alle fall fra de store og kjente merkene.

Således er Tissot PRX Powermatic 80 et interessant tilskudd i prisklassen (godt) under 10.000 kroner. Med prisingen styrer Tissot også klar av mulige konkurrenter som den svært populære Maurice Lacroix Aikon Automatic, og noe dyrere alternativer som Frederique Constant High Life og Tudor Royal.

Sitter du med følelsen av å ha sett PRX Powermatic 80 før, er det ikke bare én men to mulige årsaker til dette. I våres ble Tissot PRX introdusert som en batteridrevet kvartsmodell, som deler mange ytre trekk med den nye mekaniske versjonen. Samtidig er den designmessige inspirasjonen bak begge den opprinnelige PRX-modellen fra Tissot, som ble introdusert i 1978. Til sammenligning ble tidligere nevnte Royal Oak lansert i 1972, mens Nautilus kom fire år senere.

MEKANIKK: Urverket har 80 timers gangreserve og Nivachron-balanse. Foto: Tissot

Safirglass

PRX Powermatic 80 byr på en 40 mm kasse av rustfritt stål, som flyter sømløst over i den integrerte lenken av samme materiale. De store børstede flatene brytes opp av polerte kanter og bezel, hvor sistnevnte rammer inn en svart eller blå tallskive med klassisk rutemønster. En alternativ utførelse med sølvfarget skive og bezel i PVD-gull er også tilgjengelig, og lukter kanskje enda mer av retro enn søsknene.

Mens fremsiden er dekket av et ripesikkert safirglass, har Tissot skrudd på sparekranen hva angår baklokket. Mineralglasset får likevel jobben gjort, og gir uhindret sikt til klokkens mekaniske indre. Urverket er et ETA 80.111, som Tissot markedsfører under navnet «Powermatic 80». Kort og godt er designet basert på den velkjente arbeidshesten ETA 2824-2, mens navnet henviser til en gangreserve på hele 80 timer. I tillegg til økt gangreserve byr ETA 80.111 på en balansefjær av den innovative titanlegeringen Nivachron, som blant annet har gode antimagnetiske egenskaper.

Koster 7.190 kroner

Tissot PRX Powermatic 80 ble offisielt lansert ved månedskiftet, men er allerede tilgjengelig gjennom merkets egen nettbutikk og forhandlere. Veiledende pris er satt til 6.900 kroner for utgavene i stål med blå eller svart skive, mens versjonen med hvit skive og gullfarget bezel koster 7.190 kroner.