<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
LOGANS VALG: Fattern ble backstabbet av sin egen sønn i sesong 2 av Succession. Nå er spenningen sentrert rundt hva Logan skal gjøre med Kendalls opprørske posisjon i kjølvannet av cruise-skandalen.  Foto: HBO Nordic

En av høsten absolutt beste serier

Suksessen med Succession suser videre i sesong tre. 

Publisert 21. okt. 2021 kl. 19.00
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 664 ord

Milliardærarvingen Kendall Roy svek sin egen far i siste episode av sesong to. Hva skjer i sesong tre? Hva skal far, sjefen selv, Logan gjøre etter cruise-skandalen som har rammet den gigantiske familiebedriften? Første episode av den splitter nye, etterlengtede sesongen av Succession følger rett i hælene der siste episode slapp. 

Forrige sesong vant hele syv Emmy-priser. Så, er denne like bra?

Å ja. Minst.

Succession (sesong 3)

 

Hva

Amerikansk dramaserie, med humoristisk tvist. Mediamogulen Logan Roy plotter sammen et generasjonsskifte i milliardbedriften Waystar RoyCo, og serien følger hele familien gjennom prosessen. 

Hvem

Serieskaperen er Jesse Armstrong. Regi av Mark Mylod. På rollelisten finner du blant andre Brian Cox, Sarah Snook, Jeremy Strong, Kieran Culkin, J. Smith-Cameron og Alan Ruck. 

Hvor

Strømmes hos HBO Nordic fra 18. oktober. Ny episode ukentlig. 

Hvorfor

Helt blant toppen over det beste du kan strømme denne høsten og vinteren.

Fortsatt på topp

Mye av den amerikanske dramaseriens hyllest ligger som coktailbær over en herlig drink laget på strålende skuespill (både Cox og Strong har fått henholdsvis Golden Globe og Emmy for sine roller), svært sterk produksjonskvalitet og god musikk. Selv ikke manusforfatterne lar det være noen tvil om at Succession er gjennomarbeidet. Dette gjelder også sesong tre. 

Det spares ikke på dyre kontormøbler, generøs bruk av både helikopter og privatfly, sorte Suburbans eller dyre ullstoffer. Estetikken er upåklagelig og bygger på realismen i det vi skal få inntrykk av at er en av verdens mektigste familiedynastier, mediebedriften Waystar RoyCo. Maktkampen innad går for full maskin. 

Når alt klaffer er dette definitivt en av høsten absolutt beste serier. Spesielt når den kledelige estetikken gjør high-five med kombinasjonen av mørk sarkasme og nesten overraskende enkel humor. Sistnevnte tidvis gjennom den keitete karakteren Greg, spilt av Nicholas Braun, som er en del av den utvidede delen av Roy-familien og ikke vet hvordan han skal oppføre seg i sin nyvunnede posisjon blant «eliten». Dette er noe serien forøvrig er svært god på – det å kombinere innblikk i beslutningstakning (på høyt nivå) i familiebedriften og hverdagslig banter. 

UTBRYTEREN: Etter å ha gått offentlig ut mot sin far, i et forsøk på å ta over familiebedriften, er Kendall Roy (Jeremy Strong) blitt stemplet som judas. Handlingen i sesong tre av Succession sentrerer rundt kampen mellom han og faren Logan, samt resten av søsknene. Foto: HBO Nordic

Kostymedesignerne må også få skryt denne sesongen, som tidligere. Selv i et dress og Chanel-drakt-dominert businessunivers med høye lønninger og materialistiske verdier har de klart å utvikle særegne trekk for hver av karakterene. Judasen Kendall dropper slipset på sin europeiske dress for å være rebell, men kjører marineblå caps til dressen – som sin far. Den andre sønnen, Roman (som er hakket mindre businessorientert), velger fortsatt moderne motehus med for smale jakkeslag. Svigersønnen Tom gjør alt for å passe inn, med nypussede sko, bukseseler og lommetørkle. 

Heldigvis er alt skreddersydd. 

Handlingsrom

Serieskaper Jesse Armstrong har mekket enda en sesong med høyt spenningsnivå. 

TREKKES INN I BUSINESSEN: Siobhan Roy, egentlig politisk rådgiver, er blitt mer og mer trukket inn i familiebedriften Waystar ettersom serien durer videre. I likhet med sine søsken føler hun presset fra sin far, og at alt kan være en test for å se om hun er den rette til å lede videre. Foto: HBO Nordic

Logan-barna Siobhan (Sarah Snook), Roman og Connor (Alan Ruck), må tenke taktisk i den store konflikten som raser mellom broren og faren. Vil Kendall greie å lure noen over til sin side i kampen for å kontrollere Waystar? Eller vil den ville sønnen i det hele tatt greie å overbevise andre om at han ikke bare er en narsissistisk drittsekk? Hva vil resten av ledelsen gjøre, der de står midt i både familiefeide og bedriftsskandale? Vil aksjonærene rømme? Vil Logan, med sin skrantende helse, greie å opprettholde sitt viktige forhold til presidenten? Må noen i fengsel?

Mange ting skal forhåpentligvis besvares i denne nye sesongen. Det er verdt å se på Succession nå også. 

Denne omtalen er basert på de første syv episodene av sesong tre av Succession