<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
«SUPER-LUMINOVA»: Den hvite urskiven er laget av selvlysende materiale.

Selvlysende verktøyklokke

TAG Heuers nyeste Aquaracer lyser opp i høstmørket.

Publisert 27. nov. 2021 kl. 14.50
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 427 ord

I april trakk TAG Heuer sløret av en ny generasjon Aquaracer. Tross ikoniske modeller som Carrera og Monaco, er det Aquaracer-kolleksjonen som i mange år har vært det sveitsiske merkets bestselger.

Aquaracer-navnet dukket for første gang opp i 2004, men bygger på en arv som strekker seg helt tilbake til Heuer Monnin 844 – merkets første profesjonelle dykkerklokke lansert i 1978.

Aquaracer Professional 300 Night Diver er det nyeste tilskuddet i den populære kolleksjonen, og bygger i grove trekk på den samme plattformen som nyhetene fra april. Modellen har imidlertid noen unike karakteristikker, som er inspirert av TAG Heuers gamle «Night Diver» (ref. 980.031) fra 1980-tallet. Kallenavnet var ikke tilfeldig, for klokken kombinerte et svart PVD-behandlet eksteriør med en grønnhvit selvlysende urskive.

SVART-HVITT: Aquaracer Professional 300 Night Diver har en distinkt fargepalett.

Urskiven stjeler showet

Nye Aquaracer Professional 300 Night Diver byr på en svart DLC-behandlet kasse av rustfritt stål, som er gitt en matt sandblåst finisj. I likhet med søsknene i den nye Aquaracer-kolleksjonen, har klokken en moderne diameter på 43 mm. Bezelen har et innlegg av ripesikker teknisk keramikk, og et særegent tolvkantet design. Den mangekantede fasongen har også funnet veien til de svarte indeksene, som nesten har et slags diamantaktig preg. På baksiden er lokket dekorert med en passen dykkerhjelm, og jevnt over er detaljrikdommen høy for en klokke i denne prisklassen.

Likevel er det den hvite urskiven som stjeler showet – i alle fall når den er "fulladet" fra solen og dag går til natt. Som man strengt tatt bør forvente av en «Night Diver», har også dagens modell en selvlysende urskive. Heldigvis er det denne gangen snakk om moderne Super-LumiNova, fremfor gammeldags radioaktivt tritium. I mørket lyser urskiven, de hvite indeksene og timeviseren opp i grønt, mens minuttviseren, sekundviseren og trekanten i bezelen byr på blått for kontrast.

Verktøyklokke

Teknisk drives nykommeren av et TAG Heuer Caliber 5, hvor navnet skjuler arbeidshesten ETA 2824-2. Det selvtrekkende urverket er ikke akkurat eksotisk, men legger trolig forholdene til rette for høy driftsikkerhet og et bekymringsløst eierskap. For en modell TAG Heuer selv omtaler som en «verktøyklokke», klanderer vi dem ikke for valg av urverk.

Overraskende nok er Aquaracer Professional 300 Night Diver ingen spesialmodell, men trer inn som et fast innslag i katalogen. Klokken leveres på TAG Heuers nye gummirem og spenne, hvor sistnevnte er utført i svart DLC og byr på enkel finjustering av lengden. Veiledende pris er satt til 37.600 kroner, og klokken skal allerede være på plass hos merkets autoriserte forhandlere.