James Bond på bordet

Mens du venter på den neste James Bond-filmen, kan du skaffe deg et temmelig kult tilbakeblikk på nesten 60-år med agentproduksjoner.

Sean Connery tar bilder av fotografen bak den store bildeboken om James Bond, Terry O`Neill. Foto: Terry O`Neill
Kultur

Hjelpe meg, det finnes mye dølle kaffebord-bøker. Slappe bøker laget av slappe forlag, som vagt beskriver et tema med hjelp av generiske bilder i HD. Du vet du har fått noen sånne til jul ja, kjøpt på mamuttsalg og gitt bort i bulk 9 måneder senere.

Vel, innimellom dukker det også opp noen fete bøker. Denne er en av dem. Jada, den er om James Bond. Og selv om Ian Flemmings karakter er en kultklassiker, er det ikke alltid av Bond-memorobilia er det raffeste i verden å fylle en leilighet med, så er denne boken et herlig unntak fra den regelen.

For Bond: Photographed by Terry O’Neill – The Definitive Collection er bakom-foto fra nesten 60 år med James Bond-produksjon. Det betyr bakombilder fra noen av de mest omtalte filmproduksjonene gjennom mange tiår. Sånt blir det både gode bilder og gode historier av.

For den gangen da Sean Connery og Roger Moore herjet i skyggen, var det lite sosiale medier og nettaviser å snakke om. Glimtene fra filminnspillingene og magien derfra var takket være Terry O`Neill, som sørget for å dokumentere, også med tanke på medieomtale og PR.

I boken er det film-forfatter James Clarke som setter tekst og sammenheng til bildene. Alt i alt en Bond-effekt det under tvil er tøft å ha liggende, selv blant Le Corbusier-stoler og Ligne Roset-bord.
Foreløpig ser det ut til at det er Amazon som er enkleste plass for å skaffe seg en utgave. 

Premium
Kultur