+ mer
IKKE BILLIG: En Ford Mustang brukt i Gone in 60 Seconds kan nå bli din, for prisen av en helt grei leilighet på Oslo Vest. Foto: ChromeCars

Rullende filmhistorie til salgs

Den legendariske Eleanor fra Gone in 60 seconds er til salgs. Eller, en av Ford Mustangene med dette navnet. 

Her er et lite sjokk. Det er 20 år siden Gone in 60 Seconds kom ut. Til tross for et noe magert manus, har filmen blitt en kultklassiker fra den gangen Nicholas Cage stort sett laget blockbuster-filmer, fremfor merkelige produksjoner kun akseptert for å holde skattefuten på avstand.

Nå kan du sikre deg en del av filmhistorien. En Ford Mustang «Eleanor» fra 1967 er til salgs? Forvirret? Vel, Eleanor er navnet Nicholas Cages rollefigur Randall «Memphis» Raines (Sukk), har gitt den eneste bilen han har slitt med å stjele. Eller noe sånt. Bilen som nå står til salgs i Tyskland er en av de tre originale bilene som ble brukt i filmen som fremdeles er på veien. Det ble laget 11 slike, selv om de færreste av dem var vellaget, men heller tiltenkt stunt og ødeleggelser.

V8 og 400 hestekrefter

Bilene ble spesiallaget av Chip Foose, som i tillegg til å ha et utrolig snodig program på Discovery, også er en annerkjent bilbygger i USA.

Bilen det her er snakk om har en Ford V8-motor, med 400 hestekrefter, og en manuell firetrinns girkasse.

Prisen vil de slu tyskerne hos ChromeCars ikke ut med, men sist en lignende bil var ute for salg gikk den for rundt 900.000 dollar. 

Det er ventet at denne fort kan krysse en million dollar.

Premium
Kultur