<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
REISELITTERATUR: Anthony Bourdains siste bok gis ut av hans assistent og medforfatter, Laurie Woolever. Foto: HarperCollins

Siste bok fra Bourdain

Den eksentriske og karismatiske kokkens siste bok blir utgitt i år, snart tre år etter gikk bort.

Publisert 11. apr. 2021 kl. 11.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 278 ord

Om du er interessert i reising, mat eller mennesker så har du antagelig for lengst stiftet bekjentskap med Anthony Bourdain, den veltalende men røffe kokken som reiste verden rundt. 62 år gammel valgte han å avslutte livet, men både før og etter hans dør rakk Bourdain å gjøre mye for verdens matglede. Både gjennom bøker om mat og sine etterhvert svære populære reiseprogrammer.

Nå kommer altså hans siste bok «World Travel: An irreverent guide».

Bourdain var direkte, ærlig, morsom og voldsom. Det er ventet at hans siste bok vil følge videre i det sporet. En bok med sterk affeksjon for reising, verden og mennesker. Og mat, selvfølgelig.

SISTE BOK: «World Travel: An irreverent guide». <strong>Foto: HarperCollins</strong> (1 / 3)
SISTE BOK: «World Travel: An irreverent guide». Foto: HarperCollins

Det er og ventet at boken blir en slags avslutning på matuniverset rundt Bourdain, med egne essays, relfeksjoner, anekdokter og en introduksjon til kokkens favorittplasser i verden, fra bakgater i New York, til de innerste kroker i Afrika eller Asia.

Det skal også være temmelig mye konkrete kokketips, ifølge pressemeldingen om boken. Og en rekke tanker, tips og historier fra kokkens nærmeste familie, venner og kollegaer.

Boken kan forhåndsbestilles nå, men er ventet i begynnelsen av april. Kan tenkes å være en perfekt timing for en bok om reising, i det verden så smått kan drømme om å røre på seg igjen.