+ mer
NYTT FLAGGSKIP: Jabra Evolve2 85.  Foto: Jabra

Test: Øredøvende fra Jabra

Jabra nye flaggskip Evolve2 85 leverer til de grader på lyd og støydemping, men glemte å se seg selv i speilet.

«Hæ? Hva er det du sier?».

Ikke bare er det forferdelig irriterende å snakke til folk som har på seg støydempende hodetelefoner. Det er også et bevis på hvor langt støydemping er kommet de seneste årene.

Jabras siste flaggskip innen lyd, Evolve2 85, viser til de grader å høre til i den kategorien, men ikke alt er rosenrødt.

Premium-redaksjonen har tidligere skrevet rosende ord om Jabras produkter – fra øreproppene Elite 75t – til de langt større og kraftigere hodetelefonene Elite 85h.

Evolve2 85 er det siste tilskuddet i selskapets hodetelefoner markedsført mot arbeidsplassen.

The good

Jabra Evolve2 85 er bunnsolid når det kommer til støydemping. Til tross for tidvis svært støyende omgivelser med måker, unger, bikkjer og det som er, blokkerer hodetelefonene det aller meste av støyet ut.

Active Noise Cancellation funker som juling, men som nevnt innledningsvis, kan det skape frustrasjon for dem som ikke vet forstår at moderne hodetelefoner i praksis fungerer som støysikre kamre.

Det andre er lyden, som regelrett er en fryd å høre på, kan tweekes etter egne ønsker i Jabras app og leverer på nivå med tredje generasjon Sennheiser Momentum XL.

Evolve2 85 er likeså et behagelig par hodetelefoner å ha på hodet. Etter flere timers bruk følte testeren fremdeles ikke ubehag når de omsider ble tatt av. Byggekvaliteten er bra for det aller meste, med unntak av den separate mikrofonen.

En bonus er at det kobles lynraskt opp til telefonen uten den samme kronglete tilkobling vi har sett hos en del andre produsenter, og den kommer med USB-C-lading som forventet. Den er raskt og batterivarigheten på er på solide 37 timer, ifølge selskapet.

Et av salgsargumentene for headsettet er at det kommer med en trådløs lader, men med posisjoneringen av hodetelefonene for å få det til å stå riktig i laderen, har Jabra litt å jobbe med før ladekabelen er avleggs.

The bad

Selv om testeren ikke merket noe til det, har flere brukere tatt til tastaturet for å klage på hodetelefonenes samtalekvalitet.

For et selskap som markedsfører seg mot businesskunder er dette et særdeles viktig element. For vår del var det lite å utsette, og hvorvidt det klagene er unntaket fra regelen eller at det skyldes programvare, er vanskelig å si.

Spesielt når hodetelefonene har hele ti mikrofoner innebygget.

Hodetelefonene har fått sin egen uttrekkbar mikrofon. En god tanke, men ikke spesielt pent løst. Mikrofonen er lagt inn i høyre øreklokke og fiskes ut ved behov.

Men det gjør umiddelbart hodetelefonene til et callsenter-headsett, og går ikke rett hjem hos designjegerne.

Jabra Evolve2 85

Bra

Knallgod lyd.

God batteritid.

God aktiv støydemping.

Dårlig

Står ikke helt i stil med Hermes-slipset.

Callsenter-mikrofon.

Den trådløse laderen føles unødvendig.

The ugly

Smaken er som baken, og den er delt i to. Kort sagt vinner ikke hodetelefonene noen designpris hos oss. Ergonomisk sett er de derimot veldig godt løst.

Kommer i sort og beige.

Oppsummert

Jabra Evolve2 85 er et par knallgode hodetelefoner hva gjelder lydkvalitet og støydemping, men har fortsatt et stykke å gå hva gjelder design. At de er markedsført mot business forklarer noe, men selskapet kunne løst mikrofonen bedre.

I hvert fall med en veilledende pris på 4.800 kroner.

Premium