<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
LEVERER VARENE: EPOS Sennheiser Adapt 660 leverer det du forventer av hodetelefoner til over 4.000 kroner. Foto: EPOS Sennheiser

Adapt 660 er en gammel hund i ny drakt

EPOS Sennheiser Adapt 660 er kliss lik forgjengeren, og spisset perfekt for at du skal kunne plukke opp et par på jobbens regning.

Publisert 12. sep. 2020 kl. 08.44
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 442 ord

Det er en nykomling verdt å merke seg på hodetelefonfronten.

Eller rettere sagt er ikke EPOS nytt, men et resultatet av et joint venture mellom tyske Sennheiser og danske Demant Group som etter mange års samarbeid nå skiller lag.

Det er imidlertid sekundært. Det interessante er at det som tidligere het Sennheiser nå er blitt til to konkurrenende selskaper som gir ut hodetelefoner under henholdsvis navnene Sennheiser og EPOS.

EPOS Sennheisers første tilskudd i øverste del av forbrukersegmentet er Adapt 660, som prises til rundt 4.000 kroner og konkurrerer med Sony, Bose og Jabras toppmodeller.

EPOS Sennheiser Adapt 660

 

Pros

God lyd med bra rekkevidde

Støykanselleringen tilpasser seg omgivelsene

Lette på hodet

Cons:

Foldbare øreklokker for å skru av og på

Micro-USB-tilkobling

The good

I midten av januar, før selskapene ble splittet, fikk Premium-redaksjonen Sennheisers PXC 550-II inn til test.

Navnet er til å miste motet av, men kvaliteten på lyden hodetelefonene leverer er på øverste nivå.

Sennheiser og Demant Group har i samarbeid laget noen av de beste lydproduktene på markedet, som Sennheiser Momentum-serien. EPOS vil ikke være noe dårligere.

Kanskje ikke uventet er likhetene mange.

Batteritiden er den samme. 30 timer uten støykansellering, eller 20 timer med, adaptiv støykansellering og et utseende som er kliss likt Adapt 660.

Men det er slett ikke en dårlig stamtavle å slekte på. Designmessig er begge hodetelefonene noe av det mer spiselige på markedet.

De er lette, nette og byggekvaliteten er god. Touchpaden på siden av øreklokkene intuitiv.

Forskjellen mellom EPOS' utgave ligger i støydempingen, som har fått det selskapet hevder er kunstig intelligens. For vår del lyder det temmelig likt, og umiddelbart føles det som det samme teknologi pakket inn i nytt papir. Til det trengs mer utprøving.

Det andre er at hodetelefonene er designet med coronapandemien i tankene og kommer med sertifisering for Microsoft Teams.

Det er ikke noe salgsargument for den vanlige forbrukeren, men all den tid headsettet er rettet mot bedriftmarkedet, er det gode argumenter å ta med til IT-sjefen om du trenger et nytt arbeidsverktøy som både låter klart under samtaler, låter knallbra og stenger kollegaen som trommer på pulten ved siden av ute.

The bad

Brukeranmeldelser på internett må tas med en klype salt. Litt for mange av dem er resultatet av hemningsløst raseri formidlet gjennom tastaturet.

Det sagt, forstår vi dem som mener innfoldbare kopper for å skru av hodetelefonene ikke er den beste løsningen.

Verre er det at EPOS har hatt muligheten til å rette opp feilen med på utstyre hodetelefonene med micro-USB og ikke USB-C. Verden har gått videre, og EPOS burde fulgt med.

The ugly truth

Oppsummert er EPOS Adapt 660 et av de letteste hodetelefonene på markedet, med gammel ladeteknologi og en lyd–og samtalekvalitet som leverer til prisen du betaler.

Pris: 4.500 kroner.