+ mer
TAKEAWAY: Long og Short har testet takeaway-sushi.  Foto: Long & Short

Krisekost

Long og Short har testet hvilken takeaway-sushi som er verdt å erstatte restaurantbesøket med, når krisen herjer utenfor.

En tøff tid har gjort at mange restauranter har midlertidig stengt, men noen holder likevel dørene åpne litt til. Mange av dem for å tilby takeaway eller hjemlevering til sultne sjeler som ikke vil lage middagen sin selv. Enten du er i karantene, isolasjon eller er en pliktoppfyllende borger som følger byrådets oppfordring om å holde deg inne, må du kanskje se deg nødt til å bytte ut restaurantbesøket med en enklere variant i egen stue.

SUMO SUSHI: Long og Short var ikke imponerte over Sumo sin sushi. Foto: Long & Short

Sumo

Short setter et lite fristende brett med nigiri og maki på bordet etter at Foodora-syklisten har ringt på døren.
– Det ser ut som maten har ligget i to uker, sier Long skuffet.
Optimistiske Short har derimot ikke spist siden frokost for å holde vekten nede i en tid med hjemmekontor på ubestemt tid. Han kaster seg over en bit tempura maki, men sulten hjelper ikke på smaken.
– Det er ingen crunch i det hele tatt. Til en så stiv pris forventer man sushi som smaker godt. Her er både konsistensen og prestasjonen dårlig.
Short rister på hodet og dobbeltsjekker kvitteringen en gang til.
– Nigirien av kokt scampi både ser ut som og smaker som om den akkurat har blitt ferdig tint, sier Long.

Sumo

  • Adresse: Henrik Ibsens gate 90, Solli plass
  • Pris: 289,- for 14 biter
  • Terningkast:
MR. FISH: Long og short synes det var litt for mye av det gode med store mengder chilimajones hos Mr. Fish. Foto: Long & Short

Mr. Fish

– Jeg elsker chilimajones, men her har de brukt altfor mye. Den blir helt dominerende, sier Long etter å ha smakt på en bit maki med tunfisk og chilimajones.
– Men nigiri med laks og tunfisk er gode, svarer Short. “When taste matters” argumenterer Mr. Fish med på nettsiden sin, men Long og Short mener derimot at smaken ikke når helt opp.
– Risen er for tung og klumpete, men du får forsåvidt mye for pengene.

Mr. Fish

  • Adresse: Sandakerveien 22 A, Thorsov
  • Pris: 150,- for 15 biter
  • Terningkast: 3
NISHI SUSHI: For mye ris og sesamfrø, mente Long og Short. Foto: Long & Short

Nishi sushi

Selv mener Nishi Sushi at de har takeaway med restaurantkvalitet, men Long blir skeptisk når et serveringssted må argumentere for at de har mat med restaurantstandard. Hun prøver seg på noen ulike biter nigiri.
– Både laksen og tunfisken smaker godt, men fisken kunne fortsatt vært enda mørere og ferskere.
Short går videre til sin favoritt; tempura maki.
– Her har de fått til ordentlig crispy tempura, men det er samtidig altfor mye ris og sesamfrø.

Nishi Sushi

  • Adresse: Sørkedalsveien 10, Majorstuen
  • Pris: 199,- for 16 biter
  • Terningkast: 4
SAKEE: Kamskjellet hos Sakee var en av Long og Short sine favoritter. Foto: Long & Short

Sakee

– Det ser ikke så innbydende ut, sier Long når maten står på bordet.
Når vi får maten fra sushirestauranten på Aker Brygge levert på døren er sushibitene klemt inntil hverandre, men vi velger å tro at det er en syklist med litt for mye å gjøre en tirsdag kveld i coronakrise som har skylden, og ikke restauranten.
– Men fisken de bruker er god og fersk, svarer Short når han har smakt på et par av variantene.
Han er fornøyd, men ikke overbegeistret. Long prøver seg på nigiri med kamskjell.
– Ferskheten i kamskjellet er veldig bra. Saftig og mør.

Sakee

  • Adresse: Holmensgate 6, Aker Brygge
  • Pris: 225,- for 16 biter
  • Terningkast: 4
SUSHIBAR+WINE: Den finske restaurantkjeden imponert Long og Short med nigiri, men skuffet på maki. Foto: Long & Short

Sushibar+wine

Den finske restaurantkjeden Sushibar+wine har åpnet dørene i Oslo, og har brukt diverse influencere i markedsføringen. Takeaway-sushien kommer ikke i den klassiske plastboksen, men i en liten pappeske. Og bitene ser også annerledes ut enn hos konkurrentene.
– Hipster-sushi kaller jeg dette, men det trenger ikke være noe negativt i det, ler Long.
Og det har hun rett i. Nigiribitene er noen av testens beste.
– Denne biten med flambert laks kanskje den beste biten av alt vi har spist. Den smelter på tungen, sier Short.
Den vegetariske avokado-biten og nigiri med kamskjell er også langt over gjennomsnittet gode.
– Nigiri-bitene snuser på sekseren på terningen, men det er makien som ødelegger. Makien er dårlig med nesten bare ris, og ingen smak. Når makien utgjør over halve brettet, trekker det dessverre veldig ned, sier Long.

Sushibar+wine

  • Adresse: Prinsens gate 8, Posthallen
  • Pris: 280,- for 14 biter
  • Terningkast: 4
SABI SUSHI: Fisken er fersk og råvarene er gode hos Sabi Sushi på Frogner. Foto: Long & Short

Sabi Sushi

Sushikjeden som startet opp i Stavanger har nå fire filialer i Oslo. Long og Short tusler bort til den nærmeste på Frogner for å hente bestillingen sin, og når maten pakkes ut hjemme blir det klart at det var verdt den lille gåturen.
– Du kan nesten se at de bruker bedre råvarer og leverandører enn konkurrentene, sier Long.
Hun hiver innpå med nigiri med laks, tunfisk og scampi.
– Dette er den desidert beste biten med scampi av alle vi har testet. Den smaker helt nykokt.
Short ser like fornøyd ut og smiler til Long på andre siden av bordet.
– Laksen er fantastisk. Nå fikk jeg skikkelig øynene opp for kvalitetsforskjellen på sushi.
De to smaker videre og hver bit er like god.
– Makien er også vesentlig bedre enn konkurrentenes. De har skjønt at man ikke skal bruke en kilo ris per bit, fortsetter Long.

Sabi Sushi

  • Adresse: Thomas Heftyes gate 37, Frogner
  • Pris: 245,- for 20 biter
  • Terningkast: 5

Premium
Lunsjguiden