+ mer
STRÅLENDE: Maten fra Listen to Baljit ble en av Long og Short sine favoritter, med strålende takeaway.  Foto: Long & Short

Taj Mahal møter Vigelandsparken

Tilbudet av indisk mat blant norske restauranter er stort. Nordmenn kaster i seg Butter Chicken og Tikka Masala som om de aldri har gjort noe annet. Long og Short har testet tilbudet hos fem indiske restauranter.

Det er over fire uker siden regjeringen begynte å sette folk i karantene, store mengder hermetikk ble hamstret i dagligvarebutikkene og mange restauranter lukket dørene på ubestemt tid. For Lunsjduoens del har det vært fire uker fylt med en god blanding av hjemmelaget mat, ferdigretter og takeaway. Long og Short har allerede testet takeaway-utvalget av både pizza og sushi i Oslo. Nå står indiske matretter for tur, for å se hvem som kan slukke tørsten etter deilige karbohydrater og fyldige sauser.

The Indus

Long og Short mimret tilbake til da The Indus åpnet i Kirkeveien. De hadde ventet i spenning da det skulle åpne en ny restaurant, og var tydelig fornøyde da det kom plakater i vinduene som viste at det var en indisk restaurant. Likevel har de to fortsatt ikke rukket å teste maten deres. Før nå. Både Long og Short sin umiddelbare respons når de tar nanen ut av innpakningen sin er at det er store mengder hvitløk på toppen.
– Brødet er i utgangspunktet godt, men hvitløken er litt for dominerende, sier Short.
Hovedretten består av lammekoteletter som er grillet i en tandoor (les: indisk leirovn). Den tomatbaserte sausen kommer ved siden av.
– Lammet smaker ordentlig grillet, og i tillegg er det ganske så mørt, sier Long.
– Men sausen er nesten litt kjedelig. Den faller i smak hos meg, men sausen kunne gjerne smakt enda mer, svarer Short.
Long gnager fornøyd de siste bitene av beinet til lammekoteletten.
– Det er absolutt en god rett og jeg kunne gjerne ha spist den igjen, men den når ikke helt opp. Og spesielt ikke siden hovedretten er i dyreste laget i forhold til konkurrentene.

The Indus

 • Terningkast:
 • Pris: Hovedrett: 279,-. Nan: 55,-
 • Adresse: Kirkeveien 57, 0368 Oslo 
 • Telefonnummer: 22 37 51 01
GRILLET: Retten fra The Indus har gode, grillede lammekoteletter, men litt kjedeligere saus. Foto: Long & Short

Village Tandoori

Restauranten er inspirert av Punjab-provinsen og ifølge nettsiden representerer de det gamle India. For å smake på nostalgien til Frogner-restauranten har Lunsjkameratene gått for en klassisk, indisk lammegryte; Rogan Josh. Short tar en bit av det indiske brødet og dypper det i retten på tallerkenen.
– Sausen er fyldig og deilig. Nanen er luftig, men kunne vært enda mer saftig og hatt litt mer stekeskorpe, sier Short fornøyd.
Long på sin side mener lammebitene var smakfulle, men at de kunne vært enda mørere.
– Det er en aller tiders gryterett, men raitaen kunne vi nesten laget bedre selv. Den er litt i tynneste laget etter min smak.
Han prøver seg på brødet han også.
– Det bærer nok litt preg av at det har blitt fraktet fra restauranten og hit, sier han.

Village Tandoori

 • Terningkast: 4
 • Pris: Hovedrett: 232,-. Nan: 39,-.
 • Adresse: Bygdøy allé 65, 0265 Oslo
 • Telefonnummer: 22 56 10 25
GRYTERETT: Hos Village Tandoori mente Long og Short at sausen var smaksrik, men at raitaen kunne vært bedre hvis de lagde den selv. Foto: Long & Short

The Chettinad

I motsetning til mange av sine konkurrenter i hovedstaden, tilbyr den nyåpnede restauranten på Rosenhoff mat fra den sørlige delen av India. De serverer for eksempel ikke nan. Store deler av menyen er vegetarisk, og Short er spent på å smake The Chettinads Kaalan Pattani Masala, som er basert på erter og sopp.
– Dette minner meg umiddelbart om reportasjereisen jeg hadde i India for noen år tilbake, sier Long etter at han tatt noen biter av maten.
– India har så mye god vegetarmat, og det er akkurat sånn det skal smake. Man savner ikke kjøtt i det hele tatt fordi retten er fullverdig med bare gode grønnsaker, fortsetter han.
Short hiver innpå med både ris, grønnsaker, raita og nan.
– Hele retten er skikkelig smakfull, og grønnsakene er korrekt tilberedt så de har riktig konsistens. Det er egentlig alt man kan forvente.

The Chettinad

 • Terningkast: 5
 • Pris: Hovedrett: 199,-. Nan: 30,-.
 • Adresse: Trondheimsveien 139A, 0570 Oslo
 • Telefonnummer: 934 73 377
IMPONERER: The Chettinad imponerte Lunsjduoen med en vegetarrett basert på erter og sopp. Foto: Long & Short

Listen to Baljit

Listen to Baljit er den enklere og mindre formelle søsterrestauranten til New Dehli på Tjuvholmen. Menyen deres består av matretter fra hele India. «Rettene er fylt med smak, tekstur og aromatiske krydder», står det på nettsiden deres.
– Det høres hvertfall veldig lovende ut. Vi får se om de holder hva de lover, sier Short.
Lunsjduoen har valgt å prøve en av hovedrettene som heter Mango Chicken Curry. De forsyner seg godt av kyllingen som bader i sterk oransjefarget saus med ris ved siden av.
– Kyllingen er så mør og riktig stekt at bitene nesten detter fra hverandre, sier Short.
Hun er positivt overrasket og titter spent over på Long for å se om han er like fornøyd.
– Jeg synes risen her er litt skuffende, men sausen og kyllingen er i det øvre sjiktet av hva jeg har smakt før, sier Long.
– Den smaker ordentlig mango, og er litt søt i smaken, uten at mangoen tar overhånd, føyer Short til.
Long rister på nanen han holder i den ene hånden.
– Og denne er ordentlig sprø og saftig. Akkurat sånn den skal være.

Listen to Baljit

 • Terningkast: 5
 • Pris: Hovedrett: 199,-. Nan: 49,-.
 • Adresse: Frognerveien 1, 0257 Oslo
 • Telefonnummer: 998 62 000
FRUKTIG: Listen to Baljit sin kyllingrett var sødmefull og fruktig med akkurat passe smak av mango. Foto: Long & Short

Jewel of India

I det Long og Short åpner den vakumpakkede plastboksen fra den indiske restauranten på hjørnet mellom Oscars gate og Frognerveien strømmer luktene mot dem. Long tar en bit av det indiske brødet, som er dekket med små biter av hvitløk.
– Wow. Veldig saftig, men luftig og samtidig med en fin stekeskorpe som tyder på at det er stekt i en ekte tandoor.
– Ja, det er helt ferskt. Dette er så langt i fra det plastpakkede brødet du får på butikken i Norge som man kommer, istemmer Short etter at hun også har smakt på brødet.
Hovedretten står for tur. Sjefens spesialitet «King Prawn Jalfrezi». Lunsjduoen dypper nanen i den rødbrune sausen foran seg, før de smaker på de stekte rekene.
– De er perfekt stekt. Veldig saftige, sier Long.
– Og sausen er kompleks og fyldig i smaken. Jeg vil bare ha enda mer, svarer Short med et smil om munnen.
Jewel of India tilbyr verken levering med Foodora eller Wolt, men det gjør Lunsjkameratene ingenting å svippe innom Oscars gate når de vet at de få servert mat i denne standarden.

 • Terningkast: 6
 • Pris: Hovedrett: 234,-. Nan: 54,-.
 • Adresse: Oscars Gate 81, 0256 Oslo
 • Telefonnummer: 22 55 39 29
JUVELEN: Frognerrestauranten imponerte med sjefens spesial. Foto: Long & Short

Premium
Lunsjguiden