VERDT Å TESTE: Tacoen fra Tijuana på Grünerløkka fikk terningkast 5 av Long og Short.  Foto: Long & Short

Meksikansk hverdagsfiesta

Nordmenn elsker fredagstaco og meksikansk takeaway brer om seg i Oslo, men forskjellene på smak og kvalitet er store. Her er Finansavisens guide gjennom Oslos meksikanske takeaway-tilbud.

Nok en uke i unntakstilstand har gått. Long og Short har lyst på et bedre måltid, men restaurantenes lukkede dører og rådene fra FHI tilsier at de må overleve på mat fra eget kjøkken, eller takeaway, litt til. Lunsjkameratene går for sistnevnte. De har allerede bestilt utallige porsjoner takeaway. Indisk, pizza, sushi og hamburger. Men de fortsetter å teste tilbudet i Oslo, og beveger seg videre i alle takeaway-apper og menyer som florerer over internett. Denne gangen står meksikansk mat på menyen.

SKUFFET: Lunsjdoen ble skuffet over burritoen fra Jose's Taco & Quesadilla bar. Foto: Long og Short

Jose's Taco & Quesadilla bar

På Vulkan ligger Jose's Taco & Quesadilla bar, drevet av en mann som er født i Mexico og oppvokst i USA. Long og Short går for en burrito med biffstrimler, og bestiller i tillegg tortillachips og guacamole ved siden av.

– Guacamolen ser forsåvidt veldig god ut og du merker at den er hjemmelaget, men den smaker ingenting, utbryter Short.

– Har de glemt å ta i noe? Svarer Long.

De kaster seg heller over burritoen og håper på bedre lykke med den, men blir like skuffet av hovedretten.

– Jeg hadde ikke bestilt dette igjen. Kjøttet er for seigt, sier Short etter at han har tatt et par biter.

– Tortillalefsen er kanskje det beste, men heller ikke den er noe å skrive hjem om, istemmer Long på andre siden av bordet.

Jose's Taco & Quesadilla bar

  • Terningkast: 2
  • Pris: 179 kroner for burrito, 105 kroner for tortillachips og guacamole.
  • Adresse: Vulkan 28, 0178 Oslo
  • Telefonnummer: 407 29 785
TØRRE: Tortillalefsene til Agave var tørre, som i dagligvarebutikken, mener Long og Short. Foto: Long og Short

Agave

Restauranten ligger i Bogstadveien og har holdt dørene åpne siden 2012. De skryter av sine ferske og gode råvarer på nettsiden, og forventningene våre øker. Lunsjduoen bestiller to taco med scampi, ananassalsa, guacamole og chipotle-krem, og litt ekstra guacamole på siden.

– Scampien er veldig saftig og godt krydret, men det kunne smakt enda mer, sier Short.

– Og tortillaene er for tørre. De smaker nesten som de man kjøper på butikken, svarer Long.

Lunsjkameratene er i tillegg enige om at guacamolen smaker helt middels.

– Og så er det synd at man får verdens minste porsjon når man betaler 40 kroner ekstra, fortsetter Short.

Agave

  • Terningkast: 3
  • Pris: 195 kroner for tre taco, 40 kroner for ekstra guacamole.
  • Adresse: Bogstadveien 8, 0355 Oslo
  • Telefonnummer: 23 20 10 20
SAFTIG: Spesielt kyllingen hos Mucho Mas ble trukket frem som saftig og god av Lunsjkameratene. Foto: Long og Short

Mucho Mas

Grünerløkka-restauranten baserer seg på meksikansk mat inspirert av California. Når Long henter maten, fordi hun bor for langt unna til å få den levert med Foodora, er hun langt ifra den eneste som hadde lyst på meksikansk takeaway denne tirsdagen. Det står mange i kø, med god avstand, og venter på maten sin som de leverer ut gjennom et åpent vindu.

Lunsjduoen prøver seg på en quesadilla med kylling tinga, tortillachips og guacamole.

– Kyllingen er skikkelig saftig, sier Long etter hun har tatt et par biter.

– Og den smeltede osten er supergod, svarer Short.

Han tar en tortillachips og dypper den i guacamolen foran dem.

– Denne er dessverre litt kjedelig. Den er god, men det er for lite avokado, og for mye andre ting.

Mucho Mas

  • Terningkast: 4
  • Pris: 195 kroner for quesadilla, 95 kroner for tortillachips og guacamole.
  • Adresse: Thorvald Meyers gate 36, 0555 Oslo
  • Telefonnummer: 22 37 16 09
SMAKSRIKT: Tacoen med chorizo fra Tijuana var smakrik og god, ifølge Lunsjduoen. Foto: Long & Short

Tijuana

Restauranten som ligger på Grünerløkka har som målsetning å tilby Oslos innbyggere en autentisk meksikansk matopplevelse. Long og Short bestilte tre maistortillas med chorizo, guacamole, løk, koriander og gresskarkjerner. Etterfulgt av tortillachips og guacamole. Tacoen til Tijuana blir levert med hver ingrediens for seg, slik at man må lage de ferdige selv.

– Det er jo litt som å lage tacoen hjemme, selv om jeg kanskje aller best liker å få maten helt ferdig, sier Short.

Long danderer en tortillalefse med de ulike ingrediensene og skviser en limebåt over, før hun tar en stor bit.

– Chorizoen er kjempegod og smaksrik, men kunne gjerne vært enda mer spicy, sier Long.

– Den er kanskje tilpasset norske ganer? Jeg synes uansett at smakene er veldig gode, og guacamolen er en av de bedre vi har smakt i dag, svarer Short.

– Totalt sett er tacoene svært gode, men tortillalefsene kunne vært enda ferskere for å nå helt opp, oppsummerer Long.

Tijuana

  • Terningkast: 5
  • Pris: 159 kroner for tre taco, 74 kroner for tortillachips og guacamole.
  • Adresse: Thorvald Meyers gate 61, 0552 Oslo
  • Telefonnummer: 900 77 191 
OSLOS BESTE: Burritoen fra El Camino er favoritten til Lunsjkameratene i Finansavisen. Foto: Long og Short

El Camino

El Camino-kjeden som nå har fire filialer i Oslo, er også inspirert av taqueriastilen i California. Long og Short ble fristet av en burrito med blant annet “pulled pork”, guacamole, mangosalsa og ost. I tillegg til den faste sideretten tortillachips og guacamole.

– Denne guacamolen er utrolig god. Skikkelig hjemmelaget. På den gode måten, sier Short med et smil om munnen.

– Ja, det er dagens beste, istemmer Long som er minst like fornøyd.

El Camino bruker blant annet kylling fra Stange og kjøtt fra Strøm-Larsen. I tillegg lager de tortillalefsene fra bunnen av. Det kjenner Lunsjduoen på smaken.

– Dette var skikkelig godt. Man smaker at de bruker ordentlige gode råvarer, sier Short.

– Ja, dette er vel så godt som det kan bli? De andre kan ikke måle seg, sier Long tilfreds.

El Camino

  • Terningkast: 6
  • Pris: 169 kroner for burrito, 69 kroner for tortillachips og guacamole.
  • Adresse: Bogstadveien 20, 0355 Oslo
  • Telefonnummer: 904 12 707

Les også