THAILANDSK: Thai City Grüner var et av stedene Lunsjduoen i Finansavisen prøvde i sin test av thailandsk takeaway.  Foto: Long & Short

Feriefølelsen

Thailandsk takeaway kan krydre en kjedelig hverdag. Finansavisen har testet hvilke restauranter det er verdt å prøve, og hvilke man helst bør styre unna.

Long og Short er inneforstått med at utenlandsferiene fremover blir skrinlagt. Det er lenge til de kan begi seg ut på lange flyturer for å finne turkist vann, tredve varmegrader og eksotisk mat i byer med navn de kanskje ikke helt klarer å uttale. Lunsjduoen håper derimot at thailandsk takeaway kan gi dem litt av feriefølelsen de ser så langt etter.

XEAST: Long og Short var skuffet over maten fra restauranten i Nydalen. Foto: Long & Short

Xeast

Restauranten som er lokalisert i Nydalen tilbyr både thailandsk og japansk mat, med det de selv kaller topp råvarer. Long og Short prøver seg på en typisk thailandsk matrett. Pad thai med scampi, nudler, koriander, nøtter og egg.

– Jeg er skikkelig fan av pad thai, så denne gleder jeg meg til, sier Short idet Long setter maten på bordet.

Dessverre har Short høyere forventninger enn det Xeast kan levere. Både med tanke på utseende og smak.

– Kan dette i det hele tatt regnes som pad thai? Det smaker som en frossen ferdigrett man kjøper på butikken, sier han etter at maten er inntatt.

– Nei, sausen på denne smaker ikke godt i det hele tatt, svarer en like misfornøyd Long.

– Scampiene er for så vidt gode i seg selv, og aspargesbønnene er sprø, men det holder ikke, sier Short.

Xeast

  • Terningkast: 2
  • Pris: 198,-
  • Adresse: Torgbygget, Nydalsveien 33, 0484 Oslo
  • Telefonnummer: 22 23 40 40
THAI CITY GRÜNER: Dessverre nådde ikke Thai City Grüner helt opp til forventningene. Foto: Long & Short

Thai City Grüner

Midt i smørøyet på Grünerløkka ligger Thai City Grüner, med utsikt over Akerselva. Dessverre er utsikten langt unna ettersom Lunsjkameratene må spise middagen hjemme i egen stue. Long og Short blir fristet av retten med navnet Pad Nua Namman Hoy, som inneholder marinert biff, brokkoli, sjampinjong, løk og paprika.

– Jeg må si at sausen har litt futt i seg. Den er egentlig ganske god på smak, men den blir for kjedelig, sier Long.

Hun tar et par biter til, men forblir like skuffet.

– I tillegg er jo risen nesten som en grøt, svarer Short.

– Jeg synes på den lyse siden at kjøttet er mørt og veldig smaksrikt, men jeg hadde nok ikke valgt denne igjen. Det finnes for mye annen god takeaway jeg velger over denne retten, sier Long.

Thai City Grüner

  • Terningkast: 3
  • Pris: 180,-
  • Adresse: Markveien 67, 0557 Oslo
  • Telefonnummer: 22 41 20 05
LOTUS THAI: Lunsjduoen synes maten fra Adamstuen var god, men skulle smakt enda mer. Foto: Long & Short

Lotus Thai

Restauranten på Adamstuen har spesialisert seg på klassiske thailandske retter. Long og Short satser på at en rett med grønn curry, scampi, basilikum, fiskesaus og grønnsaker skal kunne mette de sultne magene deres.

– Denne lukter utrolig godt, bryter Long ut med idet hun river opp forseglingen rundt maten.

Lunsjduoen forsyner seg godt av den lysegrønne sausen med rosa scampi foran dem.

– Sausen er veldig god og passe sterk, sier Short.

– Og scampiene er helt riktig stekt. Likevel er jeg ikke helt frelst av sausen, den smaker rett og slett ikke nok, svarer Long.

Lotus Thai

  • Terningkast: 4
  • Pris: 149,-
  • Adresse: Vidars gate 13 a, 0452 Oslo
  • Telefonnummer: 92 51 52 52
KIRKEVEIEN THAI TAKEAWAY: Lunsjkameratene var imponerte over sausen til Kirkeveien Thai Takeaway. Foto: Long & Short

Kirkeveien Thai Takeaway

Den rosa takeaway-sjappa i Kirkeveien drives av to kvinner fra Thailand. På nettsiden står det at de lager sunn mat med friske og spennende smaker.

– At stedet drives av thailandske kvinner er i hvert fall et veldig godt tegn, sier Long optimistisk.

– Selv om det ikke er noen garanti for god mat. Ikke alle nordmenn kan lage god, norsk mat heller, svarer Short med et smil om munnen.

Lunsjkameratene gikk for Kaeng Paneang, en currygryte med kylling, kokosmelk, gulrøtter og bambusskudd.

– Oi, denne var god. Det smaker ordentlig thaimat, sier Short raskt.

– Ja, sausen er smaksrik, passe sterk og med hint av kokosmelk, svarer Long.

– Dette er absolutt en rett jeg kunne bestilt igjen, selv om jeg synes risen er litt for tørr. Man smaker at den har ligget litt før vi fikk den.

Kirkeveien Thai Takeaway

  • Terningkast: 5
  • Pris: 169,-
  • Adresse: Kirkeveien 48, 0368 Oslo
  • Telefonnummer: 95 55 36 24
BLÅ ELEFANT: Long og Short synes maten fra Frogner-restauranten var så godt som det kan bli. Foto: Long & Short

Blå Elefant

På Frogner-restaurantens nettside lover de å tilby ekte autentisk mat fra Thailands gater. De skryter også av at de bruker de beste råvarene som er å oppdrive på markedet.

– Det høres jo nesten for godt ut til å være sant, sier Short spent.

Lunsjkameratene bestiller en klassisk thailandsk rett; Gaeng Kua Sap-Parodd. Med andre ord en thailandsk hovedrett med rød curry, kylling, langbønner, bambusskudd og paprika.

– Denne sausen er nydelig. Den er fyldig, god og smaker masse, sier Long etter et par biter.

– Helt enig. I tillegg er kyllingbitene perfekt møre, istemmer Short.

Long og Short mener restauranten holder hva den lover. Minst. De slurper i seg den oransje sausen og skraper så og si tallerken når de er ferdige.

– Det er vel så godt som det kan bli? Liker man ikke dette, så liker man ikke thailandsk mat, sier Long.

Short nikker bekreftende. Dette blir ikke siste gangen de bestiller fra Blå Elefant.

Blå Elefant 

  • Terningkast: 6
  • Pris: 169,-
  • Adresse: Skovveien 8, 0257 Oslo
  • Telefonnummer: 22 43 12 00 

Les også