KINESISK TAKEAWAY: Maten fra Honsan fikk terningskast fem av Long og Short.   Foto: Long & Short

Surf and turf gjennom det kinesiske kjøkken

Etter seks uker med alle varianter av takeaway lengter Finansavisens lunsjduo etter en vaskeekte restaurant. Men først litt kinesisk takeaway.

Skjenkestoppen i Oslo ble opphevet denne uken. Mange restauranter har varslet at de nå vil åpne dørene igjen. Dermed er det snart mulig å bli servert både mat og drikke i en av hovedstadens mange spisesteder. Long og Short benyttet de siste dagene med skjenkestopp til å teste en siste kulinarisk variant; kinesisk takeaway.

IMPONERT: Long og Short ble imponert over kjøttet fra Honsan som var perfekt stekt. Foto: Long & Short

Honsan

Restauranten i Stortingsgata tilbyr moderne dim sum og andre retter fra Kanton-kjøkkenet, med inspirasjon fra Szechuan-områdene.

– Man glemmer kanskje litt at det finnes mange kinesiske restauranter i Oslo som også tilbyr takeaway, sier Short.

– Ja, og jeg er over gjennomsnittet glad i dumplings, så dette gleder jeg meg til, sier Long entusiastisk på begynnelsen av måltidet.

Long og Short valgte en av husets anbefalinger. Oksefilet med teriyaki- og sataysaus, og dampede dumplings med scampi.

– Dumplingen er supergod. Selv om den er blitt fraktet hjem smaker den veldig fersk, sier Long fornøyd.

Short nikker, men er enda mer imponert over kjøttstykket foran seg.

– Dette kjøttet er jo helt perfekt stekt. Mørt og rosa i midten.

– Ja, det er imponerende i en takeaway-rett, svarer Long.

Honsan

Terningkast: 5

Pris: 225,- for hovedretten. 95,- for tre dumplings.

Adresse: Stortingsgata 8, 0161 Oslo

Telefonnummer: 22 42 20 08

MIDDELMÅDIG: Lunsjkameratene synes ikke maten fra Yummy House var noe å skrive hjem om. Foto: Long & Short

Yummy House

Lunsjkameratene gikk for en av bestselgere til restauranten på Majorstua; Kylling a la Szechuan. En rett med marinert kylling med grønnsaker i Szechuan-saus. I tillegg valgte de en Dim Sum-kombo, bestående av fem ulike biter dim sum.

– Sausen er helt middels. Det blir litt kjedelig, og smaker ikke stort mer enn ferdigsausene jeg finner på Kiwi, sier Short etter at et par biter kylling er inntatt.

Long sier seg enig.

– Dessverre er det mye jeg heller ville bestilt enn denne kyllingretten, men jeg synes dim sumen var hakket opp igjen.

– Ja, denne dumplingen med scampi er crispy og fersk, men hovedretten trekker dessverre for mye ned, sier Short.

Yummy House

Terningkast: 3

Pris: 179,- for hovedretten. 109,- for fem dim sum.

Adresse: Sørkedalsveien 5, Oslo, 0369

Telefonnummer: 22 96 00 55

BLANDET OPPLEVELSE: Skalldyrsretten til Mahayana var supergod, men dumplingen var svært dårlig. Foto: Long & Short

Mahayana

Mahayana er en såkalt asian fusion-restaurant, som ligger med utsikt over Stortinget. De tilbyr retter fra det szechuanske- og kantonesiske kjøkken, i tillegg til klassiske japanske retter. Long og Short endte til slutt opp med Sa Cha Sam Sin; en rett med kongekrabbe, kongereker, kamskjell, blåskjell, skitakesopp, østerssopp og grønnsaker. Ved siden av bestilte de pannestekte dumplings fylt med scampi, svinekjøtt og kinesisk gressløk.

– Kongekrabben er jo kjempegod, sier Long fornøyd.

– Og aspargesen er sprø og fin, istemmer Short.

Men gleden varte ikke lenge da de prøvde seg på dumplingsene.

– Den er jo helt hard og rar i konsistensen, utbryter Long.

– Det virker nesten som den har vært fryst og ikke er varmet ordentlig opp igjen. Det ødelegger totalt for måltidet, svarer Short og rister på hodet.

Mahayana

Terningkast: 3

Pris: 239,- for hovedretten. 89,- for tre dumplings.

Adresse: Fridtjof Nansens plass 4, 0160 Oslo

Telefonnummer: 22 42 53 62

PERFEKT: Lunsjkameratene fikk bare lyst til å spise enda mer av de perfekte dumplingene til Dim Sum by Taste of China. Foto: Long & Short

Dim Sum by Taste of China

Dim Sum by Taste of China er en av mange restauranter som har holdt dørene stengt gjennom store deler av coronakrisen, men åpnet for takeaway 2. mai. Selv mener restauranten at de lager hver enkelt rett med kjærlighet, ifølge nettsidene.

– Det er store ord, sier Long.

Lunsjduoen er spente på om kjærligheten vil kjennes i smaksløkene. De bestilte en av restaurantens favorittretter; dampede dumplings fylt med krabbe og scampi. Og marinert and i skiver med hoisinsaus.

– Denne dumplingen er perfekt, sier Short og smiler.

– Ja, konsistensen er helt herlig og smaken en kjempebra, sier Long like fornøyd.

– Sausen på anden er også veldig smaksrik og god, og kjøttet er mørt og deilig. Men det er nok dumplingen som er favoritten. Jeg skulle bare ønske vi hadde bestilt mer, sier Long.

Dim Sum by Taste of China

Terningkast: 5

Pris: 245,- for hovedretten. 98,- for fire dumplings.

Adresse: Tordenskiolds gate 8-10, Oslo

Telefonnummer: 22 11 18 88

TOPP KVALITET: Både hovedretten og dumplingene til Dinner var av topp kvalitet, mener Long og Short. Foto: Long & Short

Dinner

Dinner har servert mat fra det kantonesiske- og szechuanske kjøkken siden 1989. Long og Short valgte en skalldyrsrett med woket kongekrabbe, scampi og kamskjell i kantonesisk svartbønnesaus. Ved siden av tok de dumplings med svinekjøtt og scampi, toppet med kamskjell.

– Denne var helt utrolig god. En perfekt dumpling, sier Short.

– Helt enig, den er smaksrik og fersk. Akkurat sånn det skal være, svarer Long.

– Og denne var minst like bra, sier Short når han har smakt på hovedretten med skalldyr.

– Scampien er supersaftig, og sausen er utmerket, sier Long.

– Ja, nå fikk jeg bare enda mer lyst til å dra på restaurant. Og å spise mer mat på dette nivået.

Dinner

Terningkast: 6

Pris: 261,- for hovedretten. 115,- for tre dumplings.

Adresse: Stortingsgata 22, 0161 Oslo

Telefonnummer: 23 10 04 66

Les også