+ mer
BRA BELIGGENHET: Lysaker Brygge er mye roligere enn Aker Brygge og Sørenga. Foto: Siv Dolmen

– Okseskivene dine ser ut som de er hentet rett ut fra en påleggspakke

Det beste med Pier 31 er beliggenheten. Det verste er servicen. Eller rettere sagt fraværet av den slags.

Tropesommeren har tatt pause, men Long og Short gambler på at fleecetepper, vindskjerming og parasoller vil ta av for både vind og mulig regn, så de velger å sitte ute.

– Det er koselig inne, men denne beliggenheten er gull, sier Short og kikker ut på Lysakerfjorden og over til Killingen. Seilbåter, motorbåter og et yrende fugleliv på sjøen, men nesten ingen folk på brygga.

Pier 31

Lokalet ytterst på Lysaker Brygge kan lett stemples som «dødens lokale». Her er det mange som har prøvd seg og gitt tapt. Dagens drivere har beholdt navnet og forsøker å fylle lokalet som har stått tomt lenge i påvente av friske penger. Kjøkkenet er typisk italiensk, med retter som carpaccio, pasta, risotto, pizza, focaccia og bruschetta, men også hamburgere har fått plass på menyen.

Sted: Lysaker Brygge 31.

Pris lunsjretter: 179 - 219 kroner.

Tid før maten kom: 19 minutter.

Besøkt: 8. juli 2020.

Terningkast: 3

– Dette er mye roligere enn Aker Brygge og Sørenga, men man må nesten vite om det. Det er ikke et naturlig sted å ramle forbi hvis man ikke bor eller jobber her, sier Long og trekker ullpleddet tettere rundt seg.

TYPISK ITALIENSK: Cherrytomater og mozarella. Foto: Siv Dolmen

Hverken vått eller tørt

Duoen overhører at betjeningen snakker italiensk seg imellom. Long viser et diskret tommel opp-tegn, og enn så lenge er begge glade. Menyen er rikholdig og sulten sterkt fremtredende. Short bestiller bøffelmozarella til forrett og blandet salat med geitost-gratinert brød til hovedrett. Long velger klassikeren carpaccio av okse til forrett, etterfulgt av tagliatelle med kylling og steinsopp. De bestiller også hvert sitt glass med tørr hvitvin.

Etter et par minutter dukker italieneren opp med urtebrød og smør. Long briljerer med å si «Grazie!» til den italienske servitøren, mens Short kaster seg over en halv brødskive og smører et raust lag med smør på toppen. Brødet er på grensen til knusktørt, men hun velger å ikke si noe til makkeren. Long gjør samme øvelse og sier det Short tenker:

– I tillegg til å smake litt som boller, er det tørt.

Da hadde det vært godt med noe å drikke, men både servitør og vin uteblir.

– Nå har vi ventet i snart et kvarter på to glass vin, bemerker Short og rister oppgitt på hodet.

POSITIV START: - Det er koselig inne, bemerker Short når lunsjanmelderne ankommer restauranten. Så går det bare nedover. Foto: Siv Dolmen

Neste skuffelse på vei

Vinen dukker opp, og ikke lenge etter kommer servitøren smilende med forrettene. For blid og høflig er han, det skal ingen ta fra ham.

– Okseskivene dine ser ut som de er hentet rett ut fra en påleggspakke, sier Short og peker på den andre siden av bordet.

– Enig. Men kjøttet er mørt og smaker ganske godt, selv om smaken av trøffelolje nesten blir litt for dominerende.

Short kommer litt skjevere ut fra start. Klumpen med bøffelmozzarella smaker ingenting. De marinerte tomatene får tommel opp. Det samme gjør basilikumpestoen, men det som skulle være avokadokrem blir servert som noen skiver avokado. Short ender med å spise opp de ingrediensene hun liker. Resten av salaten blir liggende urørt.

SKALLDYR OG SKJELL: En av rettene hos Pier 31. Foto: Siv Dolmen

– Satser på at jeg er heldigere med neste rett, sier Short og slår fast at så langt er utsikten bedre enn maten.

Klokken går og går. Ingenting skjer. Selv Long, som er den klart mest tålmodige av de to, begynner å bli utålmodig og adresserer kelneren når han svinser forbi på vei mot et annet bord.

– Godt vi ikke er på forretningslunsj og har dårlig tid, sier Long syrlig og kveler en gjesp.

– Men det er mange som har arbeidssted på Lysaker, så dette er, i teorien, et ypperlig alternativ til en kantine eller et møterom, sier Short.

MYE Å GÅ PÅ: Pier 31 får terningkast 3 av Long og Short. Foto: Siv Dolmen

Et lite løft med hovedrettene

Short blir servert blandet salat med geitost-gratinert brød, valnøttkjerner, honning og balsamico. Porsjonen er stor. Selv om sulten er den beste kokk, ser retten virkelig innbydende ut. Og den smaker også godt. Furtefjeset er borte og Short spiser hvert eneste lille salatblad.

– Den gratinerte osten på brødet står til mange øyne på terningen, sier hun og sender ballen over til pastaspiseren:

– Dette er helt greit, men jeg føler meg ikke akkurat hensatt til en fortausrestaurant i Italia. Det er rett og slett litt kjedelig. Soppen er vassen, kyllingen halvtørr og i tillegg er retten altfor salt, sier Long og tar en stor slurk med vann.

– Det er synd Pier 31 ikke klarer å levere bedre enn dette, for her ligger alt til rette for at dette kunne blitt virkelig bra. Men når beliggenheten er det eneste som trekker opp, maten er midt på treet og servicen under pari, vingler jeg mellom en toer og treer, sier Long.

Etter en liten diskusjon ender også terningen midt på treet.

Premium
Lørdag
Lunsjguiden