+ mer
HJEMMEKONTOR: Vulkanfisk tilbyr blant annet takeaway-kit med blåskjell, som kan lages på hjemmekontoret.  Foto: Finansavisen

Vulkanfisk når nesten helt hjem

Vulkanfisk gir Long og Short smaken av havet på hjemmekontoret.

Ny uke med takeaway-løsning. Etter å ha funnet stor glede i Fiskeriets servering på Youngstorget, har lunsjduoen satt ut for å søke etter sjømat til lunsj på hjemmekontoret også.

Valget faller på Vulkanfisk, som befinner seg i Mathallen i Oslo. I likhet med Fiskeriet består tilbudet av både restaurant og fiskedisk med utsalg. Restauranten serverer vanligvis et sammensurium av fisk- og sjømat. Østers. Pepperstekt kongekrabbe. Kaviar. Lutefisk. Hvitløkstekte scampi. I anledning stengte dører byr de i stedet på et par ulike takeaway-kit.

Vulkanfisk

Vulkanfisk i Mathallen selger takeaway-kits som er enkle å lage med ok priser. Gode alternativer til lunsjen på hjemmekontoret.

Sted: Mathallen Oslo, Vulkangata 5, 0178 Oslo.

Tid det tok å lage maten: 6 til 12 minutter.

Pris lunsjretter: 175 – 395 kroner.

Besøkt: 10. mars.

Terningkast: 5.

Fresh og ryddig

Lunsjduoen blar seg gjennom menyen. Fem kits og takeawayretter er tilgjengelige. Fra ferdig poké bowl til gjør-det-selv kongekrabbe og fiskeburger. De to tester totalt tre ulike retter i lunsjpausen.

PÅ IS: Kitet kommer i en kjølepose med en pose isbiter i bunnen. Foto: Finansavisen

Med bestilling dagen før er rettene levert på døren mellom klokken 11 og 13, eller de kan hentes i restauranten. Long og Short får det hele levert innen rimelig lunsjtid, til 39 kroner. Levert i en stor, hvit kjølepose fylt med isbiter og den nesten ferdige lunsjen fordelt i diverse små plastesker og vakuumpakkede poser.

– Fresh og ryddig, kommenterer Short.

Full av smak

Fiskesuppen kommer som en ferdig base med grønnsaker, økologisk laks, kveite og blåskjell som skal varmes opp sammen. 

FERDIG FORBEREDT: Alle ingrediensene til suppen kommer ferdig oppkuttet og klart for et oppkok i kjele. Foto: Finansavisen

– Endelig med oppskrift i papirform, melder Short gledelig. 

Oppskriften er enkel. Alt skal få et oppkok, og deretter trekke i kun fire minutter. Det hele tar dem kun seks minutter på kjøkkenet. 

Ved siden av kommer det et rundstykke og aioli.

– Denne smaker ordentlig hjemmelaget. Jeg var spent på hvordan det skulle være med ertene, men det var skikkelig digg, sier Long nesten overrasket. 

ENKELT: Det tok kun seks minutter fra start til slutt å lage fiskesuppen fra Vulkanfisk. Foto: Finansavisen

– Kremete, og samtidig full av smak, komplimenterer Short.

Burgertårn

Burgeren faller også i smak på spisebordet hos Short. Fiskekaken er stekt og laget hos Vulkanfisk, med påpekt norsk fisk, kremfløte og egg. Men totalen mangler den siste piffen for å rekke opp i burgerhimmelen.

ENKELT OG RYDDIG: Innpakningen er god. <strong>Foto: Finansavisen</strong> (1 / 3)

– Og bare så det er sagt, så er det ikke umulig for en fiskeburger å være himla god. Jeg savner bare en liten x-faktor her, sier Short i det han nipper til litt aromajuice fra Ringi.

Short påpeker også at han gjerne skulle ønske at fiskesjappa hadde anbefalinger og et større utvalg drikke tilgjengelig for hjemsendt bestilling, før han igjen vender oppmerksomheten mot burgeren, som unektelig ser delikat ut.

Brødet er helt OK, men ingen høydare. Aiolien er imidlertid svært velsmakende.

FISKEBURGER: Vulkanfisks fiskekake lager de selv. Foto: Finansavisen

– Jeg ville gjort selve fiskekaken ørlite grann flatere, med en diameter som bedre matcher brødet, ellers blir det fort som å prøve å spise det skjeve tårn i Pisa om man skal klæsje på alt tilbehøret samtidig, poengterer Short.

Når nesten helt opp

Å dampe blåskjell er til en viss grad idiotsikkert. Skjellene skal slenges i en gryte med lokk, og dampes til de åpner seg.

– Det som derimot ikke er en selvfølge, er å lage en verdig kraft som koker i bunnen, sier Long under kokkeleringen. 

GODE GRØNNSAKER: Vulkanfisk bruker blant annet fennikel i blåskjell-retten. Foto: Finansavisen

Kitet til Vulkanfisk består av blåskjell, smør, fenikkel, sjalottløk, hvitløk, oregano, hvitvin, persille og aioli. Alt kommer ferdig oppkuttet og klart for gryten. Grønnsakene freses før blåskjell og hvitvin tilsettes. Og etter noen minutter under grytelokket åpner blåskjellene seg.

– Blåskjellene er absolutt veldig gode, og grønnsaksmiksen med fennikel er kjempegod. Likevel kunne sausen vært enda mer smaksrik. Personlig er jeg nok enda mer fan av blåskjellsaus som har litt fløte i tillegg til hvitvinen, sier Long etter at måltidet er fortært. 

EN SMAK AV SOMMER: Blåskjellene til Vulkanfisk fikk lunsjkameratene til å mimre tilbake til varme sommerdager og uteservering. Foto: Finansavisen

Fiskesuppen trekker opp

Når maten skal ferdigstilles i eget hjem blir det enda tydeligere om råvarene er av god kvalitet eller ei.

– Vulkanfisk gjør veldig mye riktig. De gjør det lett å lage veldig god mat hjemme, men de har samtidig litt å jobbe med for å være på toppnivå. Kanskje de kunne tilbudt enda bedre brød? Det hadde gjort totalinntrykket enda bedre, sier Long.

– Jeg liker pakken. Unektelig er alle rettene vi prøvde gode. Raske, enkle og digge. Fiskesuppen trekker spesielt opp, og jeg er komfortabel med å kalle dette en femmer hva gjelder terningkast, proklamerer Short.

Premium
Lunsjguiden