Siden 2019 har restauranten Hrimnir Ramen ligget i Maridalsveien ved Vulkan i Oslo. Restauranten er en del av Lava Oslo, som står for driften av blant annet restaurantene Smalhans, Brutus, The Golden Chimp og Katla. Som navnet tilsier byr Hrimnir Ramen på et utvalg av japanske nudelsupper, også kalt ramen. Med et nordisk preg.
– Ramen er på en måte i ekvilibrium for nordmenn. Passe eksotisk og med nok valgmuligheter, akkurat som taco, til at sære folk også kan se at de spiser noe hipt, sier Short.
Hrimnir Ramen
Hrimnir Ramens takeaway-kits byr på hjemmelagede, japanske nudelsupper. Friske grønnsaker, smaksrike sauser og enkel tilberedning gjør at Hrimnir Ramen når nesten helt opp.
– Jeg liker at Oslos matscene har fått et ganske så godt utvalg av ramen på diverse spisesteder. Men Hrimnir Ramen skal visst være noe av det beste, sier Long.
Som de fleste andre restaurantene drevet av Lava Oslo byr også Hrimnir Ramen på ulike takeaway-kits som skal ferdigstilles hjemme, og som enten må hentes i restaurantlokalet eller leveres med tjenesten Amoi.
Mektig
De to har bestilt en variant hver av ramen med tykkere saus, da i stedet for den klassiske tynne kraftsuppen. Det hele kommer levert i papirpose, med vakuumpakket saus og tilbehør arrangert i små plastbegre. Etter ti minutter, tre kasseroller og litt sausesøl på Shorts hvite skjorte er retten ferdig.
– Jeg var overbevist ved første smak. Nudlene er ferske og myke, åpenbart i kategorien «hjemmelaget», poengterer Short før han fortsetter:
– Svineribben er befriende fordi den faktisk smaker svin. Det er flaut når sånne produkter ellers nesten prøver å skjule opphavet.
Sausen er passe spicy og nokså mektig. Short får plass til hele retten i en middels stor bolle.
– Akkurat passe porsjonert for en lunsj.
Kombucha-bonanza
På menyen har Hrimnir seks forskjellige drikkealternativer, samt en egen info-seksjon om drikkeanbefalinger. Lunsjkameratene går begge for restaurantens egne, hjemmelagde kombucha av sort te.
– Jeg er tidvis skeptisk til det noen har fermentert «hjemme». Men denne falt i smak, med en tvist som ligner litt på villbrygget øl, bare åpenbart søtere, sier Short.
– Personlig liker jeg bedre kombucha som er søtere, med smak av bær for eksempel. Men denne er frisk og god denne også, legger Long til.
Håndlagde nudler
Long bestilte en ramen ved navnet Tan Tan Men Lam. En rett med håndlagde nudler, kvernet lam, stekt kål, vårløk, jordskokk, knuste hasselnøtter og chasu-egg, som er et bløtkokt, marinert egg.
Tilberedningen er enkel og går raskt, men krever to kjeler og en liten stekepanne. Nudlene skal kun kokes i 45 sekunder. Og sausen og kjøttet skal varmes hver for seg.
– Det trengs en del gryter, men det går likevel veldig fort å lage. Jeg brukte nok ikke mer enn ti minutter på hele seansen fra start til slutt, sier Long fornøyd.
Deretter danderes retten i en bolle. Saus. Nudler. Og til slutt de ulike toppingene.
– Sausen er en smaksbombe. Perfekt spicy, og med en skikkelig god nøttesmak, utbryter Long etter at et par biter et inntatt.
Også hun er begeistret for de hjemmelagde nudlene som Hrimnir Ramen legger stoltheten sin i.
– I tillegg er lammekjøttet veldig smaksrikt, og de andre toppingene balanserer hverandre fint. Nesten crispy biter av jordskokk, frisk vårløk og biter av hasselnøtt gir litt tyggemotstand.
Litt som Tokyo
Lunsjkameratene er enige om at Hrimnir Ramens takeaway-kits innfrir. Rettene er velkomponerte, med kraftige sauser, spennende smaker og store porsjoner.
– Sånn sett føyer de seg inn i rekkene av stedene som har begynt med kits, hvor nivået generelt sett er nokså høyt. Det blir noe helt annet når restauranter komponerer «enkel mat hjemme» enn å kjøpe ferdigposer på matbutikken.
– Det minner meg faktisk litt om Tokyo. En god måte å få et lite hint av Japan på hjemmekontoret, sier Long.