<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
DELIKAT: Lunsjguiden tester takeaway-kit fra Breddos Tacos og resultatet på fatet ser digg ut etter 15 minutter med kokkelering. Men de to savner litt mer smak.  Foto: Finansavisen

Hjemmekit bra, borte best

Tacoen fra Breddos Tacos gjør seg best på restaurant når takeaway-kitet ikke helt innfrir de store forventningene.

Publisert 23. apr. 2021 kl. 21.29
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 768 ord

På sensommeren i fjor åpnet Breddos Tacos på Mathallen i Oslo. Et spisested som skal by på ekte meksikansk mat. Opprinnelig startet av britiske Nud Dudhia i London, som også står bak den nye snakkisen Løkka Deli. Som mange andre restauranter i hovedstaden har Breddos Taco slengt seg på trenden med å by på både takeaway og takeaway-kits, via leveringstjenesten Amoi. 

I BOKS: Som hos de fleste andre som tilbyr takeaway-kit i dag er de forskjellige ingrediensene godt organisert i små containere. Foto: Finansavisen

De har et godt utvalg med alt fra «Steak tacos for 2» til et kit med nachos. Både Long og Short bestilte hjem et tacokit for én person, som ifølge restauranten selv skal inneholde det beste av Breddos Taco. Det lover godt. 

– Jeg er glad de har et kit for én person som inneholder to ulike typer tacos, så får vi smakt litt forskjellig, sier Long spent.

Takeaway-kit fra Breddos Tacos

 

Breddos Tacos byr på ekte meksikansk mat, men den blir best når kokkene tilbereder den. Store porsjoner veier ikke opp for den stive prisen, når maten ikke er i toppsjiktet.

Sted: Mathallen, 0178 Oslo.

Tid det tok å tilberede maten: Cirka 15 minutter.

Pris lunsjretter: Tacokit for én koster 300 kroner, og tacokit for to koster 595 kroner. Mindre retter, som chips og salsa, starter på 100 kroner.

Besøkt: 21. april.

Terningkast: 4

Tørr start

Boksen maten kommer levert i er den kuleste vi har fått så langt under pandemien. Innholdet er sortert slik de fleste andre aktørene gjør det; godt organisert. 

STILIG: Takeway-kitet fra Breddos Tacos blir levert fra Amoi i en stilig pappboks. Foto: Finansavisen

Med to typer kjøtt, bønner og lefser kreves det en del kasseroller gående for at alle delene skal være varme til slutt.

– Selv om mye må varmes hver for seg, er det veldig deilig at vi i alle fall slipper å kutte opp noen ingredienser. Alt kommer klart for grytene, bortsett fra én enkelt lime, sier Long.

TILBEREDNINGEN: Pulled beef stekes i pannen før de havner i tortillaene. Foto: Finansavisen

– Jeg fikk ikke helt til tortillalefsene. I fremgangsmåten, som kommer i god gammeldags papirform, står det at de skal varmes ett minutt på hver side i en tørr, varm stekepanne. Men mine ble mest tørre, sier Short.

Long hadde samme opplevelse.

– Ja, disse skuffet. Det er jo ekte maistortilla, som sikkert er hjemmelaget av restauranten, men de er altfor tørre, istemmer hun.

Etter omtrent 15 minutter er ingrediensene ferdige, og klare for å danderes i lefsene.

Mørt, men mangler smak

Kitet inkluderer fem maistortilla. To av de fylles med Beef Barbacoa, og to andre fylles med kyllingblandingen Pollo Asado Al Carbon. Svarte bønner, koriander, lime og to typer salsa fordeles over alle. Long og Short kaster seg over maten på hvert sitt respektive hjemmekontor. Det ser unektelig godt ut på tallerknene. 

SKUFFENDE LEFSER: Kjøttet var mørt og saftig, men maislefsene var tørre hos både Long og Short. Foto: Finansavisen

– Oksekjøttet er veldig mørt og godt i konsistensen, men jeg synes det smaker litt for lite. Godt, for all del, men jeg forventet at det skulle smake mer, sier Long etter at den første taco-varianten er spist opp.

– Samme her. Det virker som taco laget på gode råvarer, men i lefsen får jeg ingen aha-opplevelse. Biffkjøttet var definitivt mer spennende enn kyllingen, sier Short.

– Sausene på toppen er gode, disse skulle de bare gitt enda mer av, fortsetter Long og sipper til en digg eple-press-drikk fra Villbrygg.

Lunsjguiden tester takeaway hjemmekit fra Breddos Tacos. Foto: Finansavisen

I motsetning til hos mange av konkurrentene savner lunsjduoen drikkeanbefalinger til tacoen.

Som en siderett til tacolefsene med fyll, kom det nachochips av mais.

– Disse var overraskende gode og fulle av smak. Og ikke minst skikkelig crispy, skyter Long inn.

– Passe salte også, sier Short.

Best på restaurant

Etter at måltidet er fortært sitter lunsjkameratene gode og mette, men likevel ikke helt fornøyde.

– Dette var absolutt godt, og det er rikelig med mat. Men 300 kroner for én person? sier Long.

– Prisen er mer spicy enn maten, lirer Short av seg. 

FRISTENDE: De ferdige lefsene med tacofyll så fristende ut, men skulle smakt enda mer, mener lunsjkameratene. Foto: Finansavisen

Lunsjduoen har vært på restauranten i Mathallen tidligere, ikke lenge etter åpningen i fjor. De to sier seg enige om at taco gjør seg best der borte.

– Vi var jo veldig fornøyde da vi tok turen på Mathallen, men takeaway-kitet mangler det lille ekstra, sier Long.