+ mer
GODT UTVALG: Melt byr på diverse varianter av toast med ulikt tilbehør. Felles for alle er at de også inkluderer masse smeltet ost.  Foto: Finansavisen

Nostalgisk lunsj til hjemmekontoret

Melt Grilled Cheese i Torggata lager toast som få andre, men skuffer på noe av tilbehøret.

Etter å ha testet flust med takeaway-kits gjennom lockdown har lunsjduoen nå slått om til ren takeaway. Først ut: Melt Grilled Cheese. Et konsept som opprinnelig startet som en food truck i Trondheim, og åpnet som et spisested i Oslo sommeren 2017. Melt serverer hovedsakelig toast. Med andre ord varme sandwicher.

– Det er nesten litt unorsk med et såpass enkelt konsept som toast med ost og annet fyll, men ryktene sier at det er verdt å teste, sier Long. 

Melt Grilled Cheese 

Noen ting er bedre enn andre hos Melt Grilled Cheese. Toastene er solide, verdt pengene, men velg en av de mer fancy utgavene – prisen er den samme uansett om du velger ost og skinke eller kyllingconfit, syltet løk og grillet hjertesalat. Test også den salte sjokolademelken for en gøyal lunsj på hjemmekontoret. En sterk firer fra lunsjduoen.

  • Sted: Torggata 5, 0181 Oslo.
  • Pris lunsjretter: Alle toastene koster 144 kroner.
  • Besøkt: 4. mai, 2021.
  • Terningkast: 4. 

– Toast er noe jeg forbinder med ungdomstiden. Å komme hjem fra skolen og smelle sammen en toast på kjøkkenet, sier Short. 

Menyen består av diverse sandwicher. Fra det mest basic med kun ost og skinke, til mer spenstige varianter med koreansk svin eller kyllingconfit. Som tilbehør tilbyr de diverse pommes frites og friterte ostekuler. Sånn sett kan det sammenlignes med et typisk burgersted. Både Long og Short trekkes umiddelbart også mot Melt sin egenproduserte sjokolademelk med salt.

RYDDIG LEVERT: Toast, fries og drikke kommer i ryddig innpakning. Foto: Finansavisen

Avokadoen på toppen imponerer

Maten kommer enkelt levert til hjemmekontoret med enten Wolt eller Foodora. Eller du kan hente den selv. Både toast og tilbehør kommer innpakket i brune pappesker.

Long gikk for en variant med gouda, cheddar, guacamole, revet eggeplomme og vårløk. 

LEVERT PÅ DØRA: Melt Grilled Cheese benytter seg av både Wolt og Foodora som leveringsmetoder, og det hele blir levert i ulike pappesker. Foto: Finansavisen

– Brødet er supergodt og osten veldig smaksrik, men den bærer litt preg av at den har blitt fraktet fra Torggata. Den er nok enda bedre når osten er nysmeltet, sier Long etter et par biter.

– Høydepunktet for meg blir avokadoen på toppen. Myk, kremete, syrlig og ganske så spicy. Skikkelig godt og ikke minst perfekt dandert selv etter en tur gjennom byen, fortsetter hun.

Den hjemmelagede sjokolademelken imponerer også. 

– Denne er rett og slett rågod. Et hint av salt som gjør at den skiller seg ut, og ikke minst ordentlig smak av sjokolade.

– Helt enig, melder Short og hinter til at det er litt som å drikke flytende Smash. 

OVER NORM: Toastene til Melt imponerte lunsjduoen, men tilbehøret trakk ned. Foto: Finansavisen

Som tilbehør gikk Long for pommes frites laget på søtpotet, og en bacon-majones som dip ved siden av.

– Disse er veldig gode på smak, og krydderet er godt, men altfor salt. De kunne også vært enda ferskere og varmere. Dippen er forsåvidt god, men jeg hadde nok heller gått for en vanlig aioli ved neste bestilling.

Skuffende fries

Short gikk for standard fries ved siden av sin toast. Men de faller ikke spesielt i smak. Krydder er det mye av, men selve friesen er litt daff. Ei heller spesielt varm. En god aioli kan ikke redde det.

– Men toasten selv er digg og ser fristende ut. Dette er sånn du ser for deg at toasten du lager hjemme skal smake om alt er innafor. Solid og tung. Og den deilige lukten av ost og varmt brød er skikkelig nostalgisk.

Short bestilte originalen, med cheddar, skinke og grov sennep.

MED FRIES: Short var ikke helt fornøyd med sine fries, som var godt krydret, men litt daffe. Foto: Finansavisen

– Sånn i etterpåklokskap skulle jeg heller bestilt noe enda mer spennende, som «healthy chicken» med gauda, kyllingconfit, syltet rødløk og grillet hjertesalat, sier han med vann i munn.

– Men å bestille den klassiske toasten blir som å teste kvaliteten på en pizzasjappe med en margarita. Det burde smake godt uansett om det er komplisert eller basic. Sånn sett får Melt godkjent av meg.

God størrelse på porsjonene

Melt Grilled Cheese lager mat til en sterk firer. Forpakningen er delikat og deres egen sjokolademelk er en ekstra bonus ved siden av en solid toast. Standardfriesen må de imidlertid jobbe mer mer, i Shorts øyne.

– Jeg hadde bestilt herfra igjen, for dette var skikkelig digg, men i håp om at osten skal være enda mer smeltet neste gang. Dette er over norm, men når ikke helt opp på skalaen, legger Long til.

Melt lar kunden velge mellom en halv eller hel sandwich. Både Long og Short gikk for den største varianten.

– Porsjonene er store og gjorde i alle fall meg skikkelig god og mett, uttaler Long etter at maten er inntatt.

STOR MENY: En hel toast med drikke og fries koster fra 209 kroner. Foto: Finansavisen
Premium
Lørdag
Lunsjguiden